Unde ar trebui sa ma adresez pentru a afla daca s-a facut inscrierea in cartea funciara a terenului in indiviziune?
E posibil ca nepoata la care se afla titlul de proprietate original sa fi facut deja cadastrul fara ca tatal meu,in calitate coindivizar cu dansa , sa stie despre asta.
Marturisesc ca va citesc cu placere opiniile stimate coleg, dar dati-mi voie sa va contraciz. Din putinele mele cunostinte de drept, stiu ca un coindivizar este proprietar. Normele mentionate de dumneavoastra nu precizeaza faptul ca coindivizarul nu poate semna in nume propriu acele acte si ca este nevoie ca respectivele anexe sa fie semnate de catre toti coproprietarii. Sunteti sper de acord cu mine ca vorbim de acte de administrare. Sunteti de acord cu mine ca orice coindivizar poate face acte de administrare in legatura cu bunul aflat in coproprietate fara sa fie nevoie de acceptul celorlalti coproprietari, atunci cand acest lucru profita tuturor coproprietarilor?
Nu este chiar aşa. Falsul, pentru a fi infracţiune, trebuie să mai îndeplinească o condiţie: aceea ca actul să poată produce efecte juridice. Ori, chiar dacă a semnat în locul tatălui dumneavoastră, dacă cele atestate prin semnătură sunt conforme realităţii, nu văd de ce s-ar anula actele la care declaraţia este o anexă.