avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act notarial

Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei tranzactii la judecatorie devenita definitiva si irevocabila . Daca maine vreau sa cumpar de la proprietar prin act notarial ce acte mai trebuiesc atat pentru mine cit si pentru el ? Mai trebuieste cadastru sau carte funciara sau notarul face actul intre mine si proprietar in urma acelei hotarari definitive ? Mentionez ca bunurile respective sunt trecute detaliat cu vecini in hotararea judecatoreasca ! Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2012
corneltorcea, utilizator
Cel mai recent răspuns: corneltorcea , utilizator 21:28, 30 Ianuarie 2013
Hotararea judecatoreasca este actul de proprietate al domnului. Nu puteti cumpara fara cadastru si intabulare. Mai intai vanzatorul trebuie sa intabuleze dreptul de proprietate.
Ce presupune cadastrul si intabularea ? dureaza mult ? cit costa ? Multumesc !
Actualul proprietar trebuie sa ia legatura cu o persoana autorizata in lucrari cadastrale care ii va masura imobilul si tinand cont de actele de proprietate pe care le detine ii va intocmi documentatia cadastrala. Durata este aproximativ 30 zile din momentul cand face masuratoarea si pretul il stabileste cadastristul.
Am inteles si va multumesc pentru raspuns dar daca eu si cu proprietarul facem un act intre parti sub semnatura privata (act de mana cu martor , adica eu cumpar de la proprietar ce detine in urma hotararii definitive), pot sa autentific la notariat aceast act pe care-l facem intre noi ?
Nu! Actul autentic de vanzare cumparare se face de notar . Platiti onorariu, taxa de intabulare etc.

Alte discuții în legătură

Cadastru stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)