avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act notarial

Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei tranzactii la judecatorie devenita definitiva si irevocabila . Daca maine vreau sa cumpar de la proprietar prin act notarial ce acte mai trebuiesc atat pentru mine cit si pentru el ? Mai trebuieste cadastru sau carte funciara sau notarul face actul intre mine si proprietar in urma acelei hotarari definitive ? Mentionez ca bunurile respective sunt trecute detaliat cu vecini in hotararea judecatoreasca ! Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2012
corneltorcea, utilizator
Cel mai recent răspuns: corneltorcea , utilizator 21:28, 30 Ianuarie 2013

Pai de ce sa dau la firma de cadastru 60 de milioane si la notar 20 daca averea toata face 150 de mil.

inseamna ca ceea ce doriti sa cumparati nu valoreaza 150 mil. (la 150 milioane vechi am cutezat sa ma gandesc) de aceea am zis sa mergeti la notar.

dar intradevar, daca sunt 150 mil NOI /RON atunci cred ca nu aveti "curaj" sa platiti numai taxele respective pentru astfel de valoare.

pentru "a va face proprietar" inseamna sa dobantiti dreptul de proprietate asupra unui bun mobil sau imobil intr-unul din modurile prevazute de lege.

trebuia sa mai incercati si la un expert topo, PFA, ca lucreaza singuri nu prin firma, si nu la firma cu care lucreaza notarul daca tot vi s-au parut tarifele mari.


si pentru ceea ce ati declarat ca fiind imobile , 20 mil taxe notariale nici nu este mult.

taxe calculate la valoarea de 150 milioane vechi nu ies 20 milioane!!!!!

de curiozitate, daca se poate, spuneti-mi in ce localitate sunt situate imobilele.


accesati

www.unnpr.ro

ordinul nr.46/C/2011 pentru aprobarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici.

www.ancpi.ro
Cred ca nu ma fac inteles! Valoarea terenului extravilan , intravilan si casa de locuit face o suma pe care o specificam in act ( in speta 0 lei ca fratimio nu vrea bani ) ! Notarul mi-a zis ca sa-i fau 20 de mil sa fac actul notarial pen aceste bunuri si sa ma prezint la el cu cartea funciara, intabularea , certificat fiscal lumina etc ! Extravilanu intravilanu si imobilul sunt situate in 5 tarlale , iar fiecare tarla costa 9 milioane cadastrul ! Ce este a sa greu de inteles? si eu v-am spus ca vreau la intelegere cu fratimio sa-l dau in judecata de comun acord sa evitam aceste acte si milioane pentru avocati cadastristi si notari ! Si stiu ca nu suntem primi care facem asa ceva si nu actul notarial ma sperie si cadastrul !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
corneltorcea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)