avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Buna ziua,


O persoana care a iesit la pensie anticipat mai are posibilitatea de a mai ocup un loc de munca?
Sub ce forma?(contract de munca, PFA......)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:57, 28 Decembrie 2012
In sistemul public de pensii, nu pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, persoanele pensionate anticipat.

Pentru a vedea situatiile in care poate fi cumulata pensia cu alte venituri , in cazul persoanelor pensionate anticipat, vedeti acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partial vs. contract de munca cristianba cristianba Buna ziua, O persoana pansionata \"anticipat partial\" poate sa fie angajata cu contact de munca? Daca raspunsul este afirmativ, exista si conditii ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu alte venituri BURLACU52 BURLACU52 Buna ziua. Sunt pensionar anticipat partial si doresc sa continui activitatea in mod legal (contract/conventie civila). Sunt calificat si autorizat ISCIR in ... (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)