avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj si indemnizatie CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj si indemnizatie CIC

Buna ziua,as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de somaj pot sa beneficiez si de indemnizatia CIC in acelasi timp? Iar daca ma aflu in momentul nasterii in somaj acesta se ia in calcul la calcularea indemnizatiei? Procentul de 85%se ia in calcul pe veniturile profesionale din ultimele 6 luni? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 6 Februarie 2009
In calculul celor 12 luni se ia in considerare si perioada in care persoana respectiva a beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii - art.1 alin.2 lit.a din OUG nr.148/2005.
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12. Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul astfel stabilite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului? corene corene Buna ziua, In martie anul trecut m-am angajat pe perioada determinata la o societate pana pe 1 octombrie. Inainte de a se termina contractul m-am angajat la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil miraj2000 miraj2000 Buna! In cazul nasterii unui copil, stiu ca se ia in consideratie pt plata indemnizatiei de crestere a acestui, venitul mediu realizat in ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Vio5 Vio5 Daca in perioada anterioara nasterii am functionat pe un post unde am avut indemnizatie de conducere, acest venit se ia in calcul pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)