avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract ROMTELECOM (DOLCE) pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract ROMTELECOM (DOLCE) pentru eliminarea programelor din Pachetul MediaPro

Buna seara,

Incepand cu data de 03.01.2013, canalele trustului Mediapro, (8 canale SD si 3 HD) vor fi scoase din grila Dolce DTH a celor de la Romtelecom
Parintii mei detin un abonament la Romtelecom, este vorba de un abonament de tip 2play, voce + tv
Prelungirea abonamentului pe care il acestia s-a facut pe baza unei brosuri (din pacate nu pot atasa aceasta brosura, dar cuprinde multe canale dintre cele ce vor fi scoase din ianuarie - Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro, MTv, VH 1).
Conform acesteia eu au acceptat o grila cu un anumit numar de programe si, totodata ANUMITE programe, acea oferta sta la baza contractului (pe 24 luni) incheiat in 2011.
Contractul a fost facut telefonic, totodata s-a promis si activarea unui pachet de documentare lucru care nu s-a mai intamlat.
se poate rezilia acest abonament fara costuri, avand la baza o oferta de canale ce nu mai exista din ianuarie 2013, si vorbind si de canale de o anumita importanta (ca si audienta)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:51, 9 Ianuarie 2013
Salutari!

In baza legii OUG nr 111/2001, art 51 alin. 7 am reusit azi sa depun o cerere de reziliere care a fost aprobata iar serviciul de televiziune imi va fi scos din pachetul de servicii incepand cu data de 6 februarie 2013,iar din pretul pachetului care mi-a mai ramas este de 12,4 euro TVA inclus.
Desi prima data vanzatoarea respectiva imi vorbea flegmatic si refuza cu insistenta rezilierea contractului, i-am spus ca ma va duce la ANCOM pentru a face o sesizare. Cand a auzit acestea tonul ei s-a schimbat si m-a abordat altfel si in sfarsit mi-a dat sa completez o cerere de reziliere. Dupa ce am completat cererea am plecat din magazin si la vreo 3 ore (cu aproximatie) m-a sunat un reprezentant de la Romtelecom pentru a-i confirma datele, mi-a facut si o alta oferta, dar l-am refuzat. Apoi, mi-a comunicat numarul de inregistrare a rezilierii si data de la care mi se suspenda serviciile si am timp 30 de zile sa returnez receiverul in magazin. Rezilierea a fost posibila FARA nici un fel de costuri.

[Editat citatul mesajului anterior- pct. 2.6 din Regulament]
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator
Felicitari si multumim pentru informatii, experienta dvs. poate fi de folos celor care nu au primit notificarea respectiva.
OUG este 111 din 2011, fac precizarea asta pentru cei care vor sa faca cereri de reziliere in baza articolului mentionat de dvs.

Eu am primit acea notificare si prin sistemul lor de mesagerie (plicul care se vede pe receiver cand au ceva de comunicat) si prin mesaj pe telefonul mobil.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator
conform contractul cadru se poate rezilia intreg contractul (chiar daca are dolce, click net si voce in el sunt trecute ca un pachet si orice modificare adusa unei subparti din pachet duce la modificare intregului pachet)(daca cererea a fost depusa cel tarziu azi 8.01.2013, si are numar de inregistrare pe ea).din data de 9 se revine la grila veche.

articolul 11 din contract prevede "11. Modificare. RT poate modifica unilateral contratul privind pachetul de servicii (ex. tarife, penalitati, caracteristici), cu notificarea in scris a clientului cu cel putin 30 zilel inainte. Modificarea se aplica de drept, fara act aditional. Daca clientul nu este de acord cu modificarea, poate denunta unilateral contractul fara despagubiri, printr-o notificare scrisa ce trebuie sa ajunga la RT in cele 30 zile."
"cerea" conform contractului nu e cerere si nu trebuie aprobata este decizie unilaterala a clientului si trebuie aplicata de RT.
referitor la ce a precizat Ares_3 initial, (RT a trimis in 3.01.2013 catre toti clientii instinatarea de schimbare a grilei de canale multi au acesta instintare chiar pe e-mail) dezi in consecinta prin respectiva instintare confirma in scris modificari aduse serviciilor oferite.
Astfel cei care au facut cereri pana in data de 8 inclusiv si doresc sa renunte la servicii in continuare pot renuntat daca nu isi dau acordul (scris sau telefonic pentru aceptarea unor oferte facute de RT).

Din 9 ianuarie 2013, cele 11 canale ale grupului reintră în grilă. Până la 31 ianuarie 2013, părțile vor finaliza detaliile negocierii pentru formalizarea noului contract.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare contract ContSters256555 ContSters256555 Salutari si La multi ani! De maine, dupa cum bine stie toata lumea, Romtelecom va renunta sa difuzeze cele 11 programe ale companiei PROTV SA. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract dolce vasiletantas vasiletantas in august imi expira contractul dolce dar ei vor sa scoata din grila 11 programe(pro tv) se poate rezilia contractul fara a plati penalizari? (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)