avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul neprezentarii la proces?

Buna ziua,numele meu este Marian si as dori si eu informatii cu privire la neprezentarea la un proces penal.S-a deschis un proces impotriva mea pentru furt calificat si e programat pe 10 ianuarie.. din pacate eu trebuie sa plec in germania la munca ce se intampla in cazul in care nu ma prezint la proces?Tin sa precizez faptul ca sunt la prima abatere si mi-am recunoscut fapta.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:59, 12 Ianuarie 2013
Avand in vedere ca nu aveti antecedente penale si ati avut o atitudine de recunoastere a faptei retinute in sarcina dvs. , este recomandabil ca in faza de cercetare judecatoreasca sa uzati de procedura simplificata prevazuta de disp. art 320 ind.1 c.proc.pen.
Astfel, in situatia in care plecarea dvs. din tara nu poate fi amanata ( contract de munca), aveti posibilitatea sa declarati prin inscris autentic recunoasterea faptei si sa va angajati un aparator ales care sa depuna la primul termen de judecata ( cu procedura completa) acest inscris cat si inscrisuri in circumstantiere.
Art. 320 ind. 1 c.proc.pen.
Judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei
Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.
..............................................................

Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii.
.............................................





Ar trebui sa precizati cateva amanunte pentru a se putea trage o concluzie preliminara.
Furt calificat este si cel savarsit in locuinta, furtul unor masini de lux, etc.
Furt calificat este si daca ati furat cazanul de tuica din casa vecinului.
Exista diferente substantiale referitoare la individualizarea juridicara a pedepsei chiar daca este vorba de furt calificat.
Depinde daca ati recunoscut sau ati negat comiterea faptei, care este cuantumul prejudiciului sau daca exista prejudiciu, etc...
Am revenit dupa prima instanta... eu zic ca totul a decurs bine.... domnisoara procuror a cerut o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si achitarea prejudiciului,suma fiind de 30.800. Ce urmeaza in continuare? si da,mi-am recunoscut fapta.
Urmeaza ca instanta sa pronunte sentinta de condamnare, iar sentinta poate fi atacata cu recurs de oricare dintre parti.
Daca sentinta nu va fi recurata , la expirarea termenului de recurs va ramane definitiva.
Sentinta poate fi alta decat cea ceruta de procuror? Mai drastica?

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)
Art. 3201 alin. 1 c. pr. pen alecsandraa8 alecsandraa8 Daca recunosc fapta de care sunt acuzat am inteles ca beneficiez de o scadere de o treime din pedeapsa,adica mi se scade o treime din incadrarea pedepsei sau ... (vezi toată discuția)