avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu neefectuat in anul curent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu neefectuat in anul curent

Buna ziua. As dori sa stiu daca am dreptul, ca angajat al unei institutii, sa-mi iau concediul neefectuat in anul 2008 acum, la inceputul sau in cursul anului 2009. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:09, 7 Februarie 2009
Conform Codului muncii si CCMUNN, concediul de odihna neefectuat in decursul unui an se acorda de catre angajator pana la sfarsitul anului urmator.
Deci dvs. puteti sa luati CO neefectuat pe anul 2008 pana la sfarsitul anului 2009.
Fara probleme va puteti lua concediul restant.
Faceti o cerere catre angajator si solicitati concediul.
In institutii , concediul de odihna se efectueaza in baza unor programari anuale .
Legislatia prevede ca , in cazuri cu totul deosebite , concediul de odihna se poate efectua in anul urmator.
Acum problema se pune din ce motiv nu s-a efectuat concediul ? Ati fost rechemata ? Nu vi s-a permis sa- efectuati ?
Oricum unitatea trebuie sa vi-l dea pentru ca nu a luat nicio masura anul trecut.
Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. Prin excepţie, efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
In aceasta situatie, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Aveti dreptul sa solicitati pana la sfarsitul anului 2009 concediul de odihna neefectuat in anul 2008.
Conform prevederilor codului muncii: Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in anul anterior delia25 delia25 Buna ziua! Sunt angajata a unei societati din anul 2008. Am avut dreptul la 21 zile de concediu din care nu am efectuat decat 6. Cele 15 zile ramase s-au ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)