avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Fumatul in spatiul public..ce inseamna asta?:)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Fumatul in spatiul public..ce inseamna asta?:)

Va salut pe toti cu respect. Vreau sa stiu si eu ce reprezinta defapt aceasta lege

[ link extern ]

ce se refera la \"combaterea tutunului\".. si o sa citez ce ma intereseaza pe mine

\"(1) Se interzice fumatul in spatiile publice inchise.
(11) Se interzice complet fumatul in unitatile sanitare, de stat si private.
(2) Fumatul este permis in spatii special amenajate pentru fumat, cu respectarea urmatoarelor conditii obligatorii:
a) sa fie construite astfel incat sa deserveasca fumatul si sa nu permita patrunderea aerului viciat in spatiile publice inchise;
b) sa fie ventilate, dotate cu scrumiere si extinctoare si sa fie amenajate in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind prevenirea si stingerea incendiilor;
c) sa fie marcate, la loc vizibil, cu unul dintre urmatoarele indicatoare prin care sa se indice: �Spatiu pentru fumatori�, �Loc pentru fumat�, �Camera de fumat�, �Incapere in care este permis fumatul�, astfel incat orice persoana sa poata fi avizata de faptul ca numai in acel spatiu se poate fuma.\"

Problema este urmatoarea, prin fumatul in spatiul public se intelege scara de bloc ? :) In ultimul timp fumez pe scara din motive personale, si , cineva sa gandit sa-mi puna un afis care preciza conform legi nu stiu care art nu stiu care din 2002 fumatul este interzis. Am cautat legea si intr-adevar, exista!

Eu vreau sa fumez pe scara, sa ma dea in judecata , sa cheme politia. Tot asta o sa fac indiferent ca o ard prin tribunale 5 ani (#-o#-o .. ) dar sa stiu de acum, legea asta mai este valabila? :) Peste tot citesc ca \"se va da legea cu fumatul in spatiile publice\" pai cum dracu' sa se dea daca e data din 2002? Va rog sa ma lamuriti, momentan este LEGAL sa fumez in bloc? (deschid usa, na) , nu o sa ies afara in frig la -10 grade ca asa vrea cineva. Si inca ceva, daca sesizeaza cineva politia , pot sa primesc amenda sau ceva de genul asta?

Si daca risc sa primesc amenda, pana unde se poate ajunge in caz ca eu tot voi fuma. (prostia)?
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2013
Kirano, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kirano , utilizator 23:44, 1 Ianuarie 2013
Nici o persoana, apartinand comunitatii, din imediata vecinatate alocuintei, nu poate fi determinata si convinsa sa inspire un aer viciat de fumul unei/unor tigari in spatiul comun, si nu va accepta nici chiar fumul pe care il emana cineva, atat la propriu, cat si la figurat, doar din simplul motiv ca acesta a decis din motive personale sa genereze fumuri in afara spatiului sau de locuit.

Minoritatea se supune majoritatii si obiceiurilor habitatului.

Majoritatea a procedat corect, prin postarea afisului care interzice fumatul in casa scarii.
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2013
eraz, utilizator

Nu va exista prea curand o noua lege, vom ramane pt un timp cu legea din care ati citat dvs.

prin "spaţii publice închise se înţelege toate spaţiile din instituţiile publice centrale şi locale, instituţii sau unităţi economice, de alimentaţie publică, de turism, comerciale, de învăţământ, medico-sanitare, culturale, de educaţie, sportive, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, spaţiile închise de la locul de muncă sau alte spaţii prevăzute de lege, cu excepţia spaţiilor delimitate şi special amenajate pentru fumat din incinta acestora."

Scara de bloc nu e un spatiu public, ci privat, proprietatea tuturor. Sunteti liber sa faceti ce doriti in acel spatiu, fara ca ce faceti sa incalce libertatea celorlalti. Asta tine mai mult de bun simt decat de lege.
Cel deranjat ca trebuie sa inghita fumul dvs si sa-l bage in casa, are mai multe variante.. ori cheama politistul de proximitate sa incerce sa va convinga ca de fumat fiecare fumeaza la el in casa.. la geam sau cu geamul deschis ( pt ca va fi cam greu sa va dea amenda macar pe legea 61/91), fie actioneaza in judecata pe actiunea de " a face ", fie va face plangere penala pt tulburarea folosintei locuintei, fie va propune si se va reusi la nivel de asociatie de proprietari sa impuna o taxa pt asemenea cazuri.


Multumesc gj_jane, astept si alte pareri !

Eraz, eu am intrebat altceva .. nu are legatura cu ce spui tu si daca este sa o luam asa, mai mult de 70% din bloc fumeaza. Cum o mai dam acum? Se supun ei majoritatii sau tot noi ne ardem? Fumatorii nu sunt o "minoritate" , mai mult de 51% din pop. Romaniei fumeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumatul in spatiu public orsaia2006 orsaia2006 Sunt Presedintele unei AS de Proprietari si nu stiu cum sa rezolv o problema in cadrul as.Un proprietar fumeaza in mod constant in holul blocului si creeaza un ... (vezi toată discuția)
Legea care interzice fumatul crisandra crisandra Buna ziua! Oare stie cineva numarul legii care interzice fumatul in baruri si restaurante, incepand cu data de 01.01.2009. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Este legal? Angheluta Angheluta Buna seara!Va rog,mult sa ma lamuriti cu o problema! Lucrez la o firma privata iar noul director general de o saptamina a desfiintat locurile special amenajate ... (vezi toată discuția)