avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... drepturile partii vatamate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

drepturile partii vatamate

Deci dacă este început un proces penal,care demarează odată cu faza urmăririi penale ( până atunci există faza premergătoare up) , persoana vătămata dobândeşte în mod automat o serie de drepturi, care, de regulă, sunt realizate în cadrul procesului penal.
Dintre acestea , cele mai importante drepturi sunt:
Dreptul de a fi citat organele judiciare, dreptul de a i se pune în vedere ca are dreptul sa se constituie parte civila în procesul penal
-Dreptul de a se constitui ca parte civilă în procesul penal
-Dreptul de a solicita administrarea de probe
-Drepul de a formula cereri, de a ridica excepţii şi a pune concluzii
-Dreptul de a participa la efectuarea unor acte procesuale şi procedurale
-Dreptul de a folosi căile de atac.

ma intereseaza dreptul de a formula cereri si a pune concluzii.......are dreptul si dupa hotararea primita in fond? adica doreste sa depuna concluzii mai are timp si in recurs??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:11, 1 Ianuarie 2013
Are dreptul sa puna concluzii si sa depuna concluzii scrise atat in fata primei instantei cat si in fata instantei de recurs, in recurs concluziile urmand sa vizeze motivele recursurilor sau recursului declarat dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Draga procurori :cercetarea penala cum poate suspenda cauza civila? ContSters217470 ContSters217470 In temeiul caror \"conditii\" poate fi suspendat un dosar civil de o cercetare penala?, nu temeiul art 244 c.pr.civ. Ma intereseaza conditiile ce pot duce la ... (vezi toată discuția)
Reprezentare milan92 milan92 Pot sa reprezint sotia intr-un proces civil?Daca da cum si pe baza carui articol din cod civil?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Se poate constitui parte civila o persoana care trimite un e-mail in instanta? acropolis acropolis Se poate constitui parte civila in dosar penal o persoana care trimite un e-mail in instanta? E-mail-ul a fost trimis in termen la prima instanta. Persoana ... (vezi toată discuția)