avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare autoturism de firma catre o persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare autoturism de firma catre o persoana fizica

Am autoturismul inmatriculat pe firma la care nu sunt asociat, sotia este asociat unic. As vrea sa trec masina pe numele meu.
Se face o vanzare obisnuita , adica factura fiscala ? Autoturismul este amortizat integral, vechime 9 ani. Pot trece orice suma pe factura ? .
Mai este un aspect: de-a lungul vremii am creditat firma cu o suma de bani din care nu am ridicat pana acum nimic, exista vreo varianta de a compensa cu autoturismul ? Trebuie facuta o evaluare de catre cineva ?

Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 09:37, 28 Martie 2013
Da, puteti face vinzare ,factura fiscala pe suma dorita si pe numele persoanei carei o vindeti cu datele din buletin,avind in vedere ca este amortizat complet,nu este nici o problema.
Compensarea activelor cu pasivul,adica a masini cu aportul adus in firma se poate face doar la o dizolvare a firmei.
Este mai corect si avantajos sa o vindeti la P.Fizica
Succes!!
Multumesc foarte mult.
Mai este necesara evaluarea in momentul vanzarii, pentru a stabili pretul de piata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport in natura Evelyn3 Evelyn3 Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa. Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)
Doresc sa vand un bun din patrimoniul societatii vladimirpopa vladimirpopa Duna ziua, Sunt unicul administrator al unei societati si in urma cu 2 ani am cumparat o masina, acum doresc sa ma asociez cu cineva si doresc sa scot din ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism de la pfa la persoană fizică Melba22 Melba22 Vânzare autoturism de la PFA la persoană fizică Am un PFA (taxi) , doresc să închid PFA-ul, iar mașina să o trec de pe PFA pe persoană fizică, să ... (vezi toată discuția)