avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare

Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de autentificare si numele notarului la are s-a facut acea procura.
De la Infonet am fost informata ca se poate revoca procura si fara nr autentificare si notarul care refuza sa primeasca declaratia de revocare a procurii de la tata ,sa dea cerere de respingere si motivul pentru care refuza
Ce este de facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 14:44, 12 Noiembrie 2017
Pana reusiti sa obtineti revocarea procurii pe cale notariala, puteti incerca (tatal dvs.) sa formulati o notificare de revocare a respectivei procuri (redactata la un avocat) si trimiteti-o mandatarei prin executorul judecatoresc.
Cu notificarea si cu dovada primirii de catre mandatara a acestei notificari, puneti interdictie de instrainare a imobilului teren de catre aceasta, la Biroul de carte funciara, la Administratia financiara, poate reusiti si la Camera notarilor publici.
Daca tatal isi aminteste locul/notarul care a eliberat procura, sa mearga si sa o revoce la acelasi notar.Notarul respectiv nu are cum sa nu-si recunoasca "opera"...

Av.Cermak Iuliana
Nu scrie nicaieri ca revocarea unei procuri trebuie sa fie facuta musai la un notar (autentificata) de vreme ce revocarea mandatului poate fi si TACITA. De exemplu, mandatul dat COindivizarului pentru vanzarea unui imobil aflat in indiviziune se considera revocata daca mandantul a introdus actiune de iesire din indiviziune.

Daca notarii chiar ..s-au dus toti cu pluta, mergeti la un avocat sa va redactaze notificarea de revocare, asa cum spuneau colegii mai sus, si expediati-o prin executor. De fapt nici executorul nu e musai in schema asta, dar spre deosebire de o scrisoare recomandata, puteti face mai usor dovada continutului comunicarii transmise.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
romascanu, moderator
Multumesc tuturor din forum pentru sprijinul acordat in aceasta problema. Voi incerca solutia cu notificarea daca in final nu gasesc niciun notar care sa accepte autentificarea declaratiei de revocare a procurii.
Nicoleta Cristina Romascanu a scris:

De exemplu, mandatul dat COindivizarului pentru vanzarea unui imobil aflat in indiviziune se considera revocata daca mandantul a introdus actiune de iesire din indiviziune.

M-ati salvat cu textul de mai sus, daca-mi dati si un text de lege, fac cinste la prima intalnire :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare procura dianarotaru dianarotaru parintii mei au vrut sa revoce o procura prin urmatoarea procedura: avocat pentru notificare dupa aceea la executor judecatoresc si pe urma trimiterea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)