Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de autentificare si numele notarului la are s-a facut acea procura.
De la Infonet am fost informata ca se poate revoca procura si fara nr autentificare si notarul care refuza sa primeasca declaratia de revocare a procurii de la tata ,sa dea cerere de respingere si motivul pentru care refuza
Ce este de facut in aceasta situatie?
Pana reusiti sa obtineti revocarea procurii pe cale notariala, puteti incerca (tatal dvs.) sa formulati o notificare de revocare a respectivei procuri (redactata la un avocat) si trimiteti-o mandatarei prin executorul judecatoresc.
Cu notificarea si cu dovada primirii de catre mandatara a acestei notificari, puneti interdictie de instrainare a imobilului teren de catre aceasta, la Biroul de carte funciara, la Administratia financiara, poate reusiti si la Camera notarilor publici.
Daca tatal isi aminteste locul/notarul care a eliberat procura, sa mearga si sa o revoce la acelasi notar.Notarul respectiv nu are cum sa nu-si recunoasca "opera"...
Nu scrie nicaieri ca revocarea unei procuri trebuie sa fie facuta musai la un notar (autentificata) de vreme ce revocarea mandatului poate fi si TACITA. De exemplu, mandatul dat COindivizarului pentru vanzarea unui imobil aflat in indiviziune se considera revocata daca mandantul a introdus actiune de iesire din indiviziune.
Daca notarii chiar ..s-au dus toti cu pluta, mergeti la un avocat sa va redactaze notificarea de revocare, asa cum spuneau colegii mai sus, si expediati-o prin executor. De fapt nici executorul nu e musai in schema asta, dar spre deosebire de o scrisoare recomandata, puteti face mai usor dovada continutului comunicarii transmise.
Multumesc tuturor din forum pentru sprijinul acordat in aceasta problema. Voi incerca solutia cu notificarea daca in final nu gasesc niciun notar care sa accepte autentificarea declaratiei de revocare a procurii.
De exemplu, mandatul dat COindivizarului pentru vanzarea unui imobil aflat in indiviziune se considera revocata daca mandantul a introdus actiune de iesire din indiviziune.
M-ati salvat cu textul de mai sus, daca-mi dati si un text de lege, fac cinste la prima intalnire :)