avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract notarial pentru imprumut cu garantie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract notarial pentru imprumut cu garantie imobiliara

Buna ziua ! As dori sa pun cateva intrebari ,si daca se poate sa aflu ceea ce ma intereseaza !
Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani , cu contract la notariat si garantie imobilul pe care il detin !
Intrebarea mea este urmatoarea : exista posibilitatea de a face acest contract si sa pun gaj apartamentul fara a reiesi din actele cadastrale ca acesta este pus gaj?
Daca da atunci va rog sa mi spuneti ce am de facut ! Multumiri anticipate
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
mirela_lucica, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:26, 2 Ianuarie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exclus, ipoteca va fi inregistrata ca sarcina la cartea funciara. Altfel cum ar stii tertii ca dvs ati garantat cu casa ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua si LAMULT ANI !
Gajul se face cunoscut prin actul notarial intcmit in baza unui extras de carte funciara prin care dumneavoastra faceti dovada proprietatii acelui imobil cu care vreti sa gajati imprumutul. GAJUL, CONFORM CONTRACTULUI DE GAJ INTOCMIT SI AUTENTIFICAT NOTARIAL, SE NOTEAZA IN CARTEA FUNCIARA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect asa este dar am inteles ca se poate si fara ,imobilul reiesind ca si garantie din contractul pe care il vom incheia la notariat !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate ca de aceea se numeste contract de imorumut cu garantie reala imobiliara. In acest contract sunt de fapt doua contracte cel de imprumut si cel de ipoteca adica de garantie reala imobiliara. Aceasta ipoteca se va nota la cartea funciara pentru ca ea este o ipoteca legala pe care o are imprumutatorul. daca faceti doar contract de imprumut fara nicio garantie atunci nu se va nita nimic la Cartea funciara , insa imprumutatorul va fi creditor chirografar putand sa va urmareasca pentru recuperarea creantei in orice bun al dvs fie mobil fie imobil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos pentru raspuns ! Ma gandeam ca fiind vorba de un imprumut intre doua persoane fizice , ipoteca poate fi mentionata doar in contractul propriu zis , fara sa apara in sarcinile cartii funciare ,

Alte discuții în legătură

Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)