avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut 10.000 euro - garantii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut 10.000 euro - garantii

buna ziua,
vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa puna casa gaj. cum ma sfatuiti sa fac astfel incat, facand un bine sa nu ajung in situatia (extrema, dar posibila), in care sa nu-mi pot recupera banii.
multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:47, 4 Octombrie 2013
Daca incheiati un contract de imprumut fara nicio garantie reala imobiliara sau mobiliara, poate pune gaj pe un bun mobil ca de exemplu masina..., dvs puteti sa l urmariti pentru recuperarea sumei imprumutate in orice bun al acestuia sunteti creditor chirografar. Insa trebuie sa mai stiti ca daca exista creditori ipotecari acestia se vor indestula primii in caz in care prietenul dvs va fi executat silit si datoriile tuturor creditorilor vor deveni exigibile.
Contractul de imprumut il puteti autetifica la notar sau puteti sa apelati la un avocat care sa i dea data certa caci in ambele cazuri este titlu executoriu.
Daca tot mergeti la notar faceti cu ipoteca.
Asa cum vreti sa il ajutati trebuie sa garanteze si el ca este de buna-credinta.
Nu se poate vinde casa decat daca nu plateste iar banii ii dati ca sa fie restituiti...
In caz contrar puteti merge la avocat pentru imprumut deoarece nu mai conteaza...
Atentie daca puneti ipoteca si bunul ipotecat este bun comun al prietenului cu sotia acestuia, trebuie sa semneze si ea contractul. Veti avea doua onorarii de achitat plus o taxa de carte funicara dara bunul este imobil sau daca bunul este mobil trebuie inscris contractul la Arhiva de Garantii Reale Mobiliare.
daca nu am niciun gaj, dar contractul este incheiat la notar, in caz de neplata, dupa toate diligentele de conciliere, nu ma pot indrepta impotriva bunurilor lui (mobile si imobile)? daca pune gaj masina care are o valoare de aproximativ 8000 euro, mai pot face ceva pt recuperarea diferentei pana la 10000 euro? daca masina este inscrisa la arhiva de garantii reale mobiliare, el nu mai are posibilitatea sa o vanda? daca totusi o vinde ce se intampla? multumesc
ba da. Aveti un drept de gaj general asupra bunurilor lui, insa intaietatea au creditorii ipotecari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Imprumut tuilleries tuilleries Buna ziua! Am o nelamurire referitoare la anunturile postate pe internet referitoare la imprumuturile de bani printr-un act notarial. Daca se realizeaza acest ... (vezi toată discuția)
Contract notarial pentru imprumut cu garantie imobiliara mirela_lucica mirela_lucica Buna ziua ! As dori sa pun cateva intrebari ,si daca se poate sa aflu ceea ce ma intereseaza ! Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani , cu contract la ... (vezi toată discuția)