avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acte necesare pt dosarul de indemnizatie pt al doilea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acte necesare pt dosarul de indemnizatie pt al doilea copil

buna ziua.as dori sa stiu si eu ce acte am nevoie pt dosarul de indemnizatie pt al doilea copil?pt primul copil a fost asa:in iunie 2010 am terminat liceul si am intrat in somaj 6 luni.iar in februarie 2011 am nascut primul copil.pt dosar a fost nevoie de o adeverinta de la scoala copie dupa diplome si o declaratie de la notar plus copii dupa ac de identitate certificat nastere etc.acum al doilea copil este nascut in septembrie 2012.am inteles ca dosarul trebuie depus cu o luna inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani,adica luna asta.acum ce acte am nevoie?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:37, 2 Ianuarie 2013
1. Daca al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina concediul pentru cresterea primului copil (CCC1) atunci veti trece direct din CCC1 in CCC2 incepand cu ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani.

2. Nu va trebuie alte acte decat o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil pe care o duceti la Primarie (unde ati depus dosarul pentru CCC1).

3. Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, asa cum a fost modificata de Legea 166/09.10.2012, pe perioada 01.10.2012 si pana cand implineste primul copil 2 ani trebuie sa primiti inca 600 lei lunar (mergeti la Primarie si solicitati acesti bani).

4. Va redau din OUG 111/2010:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 9
(1) Concediul și indemnizația lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 și 6, precum și stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nașteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).

(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență.

(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. (n.m. 1 ISR, in vigoare = indicatorul social de referinta = 500 lei)

(5) Prevederile alin. (4) se aplică inclusiv pentru situațiile în care persoana se află cu primul copil în perioada de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările și completările ulterioare, și naște un alt/alți copil/copii sau se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire indemnizatie crestere copil pt a doua nastere versiggia versiggia Buna ziua, as dori ,daca este posibil, sa fiu ajutat cu un raspuns referitor la prelungirea concediului de crestere copil. Sotia mea a nascut primul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil de pana la doi ani. ioan_claudiu84 ioan_claudiu84 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Pana in data de 26.01.2016 ma aflu in concediu crestere copil de pana la doi ani , iar la data de 29.07.2015 s-a nascut cea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mame pentru al doilea copil jjonn jjonn Sunt studenta in ultimul an la Facultatea de medicina (in luna septembrie 2012 urmeaza sa dau licenta)am un copil de 4 luni si beneficiez de indemnizatie. ... (vezi toată discuția)