avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociat in firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociat in firma

Buna seara si La multi ani!

Am un caz in care un Srl are 2 asociati.societatea are suspendata activitatea (expira termenul august 2013) insa au datorii de la amenzii neplatite.Unul din asociati nu doreste sa plateasca aceste datorii insa celalalat ar vrea .Intrebarea e daca cel doritor sa plateasca ar putea sa -i dea celulilalt jumatate din datorii si alte cheltuieli eventuale de inchidere a societatii ptr ca asta intentioneaza in final sa faca ambii,si apoi sa se retraga din societate.Daca cel rau platitor va dori sa plateasca penalitati ..........cum poate iesi din aceasta situatie bunul platitor?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:26, 2 Ianuarie 2013
Faptul ca societatea are activitatea suspendata nu impieteaza asupra cesiunii partilor sociale.
Raspunsul este simplu - pe cale amiabila - daca isi materializeaza vointa ambii asociati printr-o hotarare prin care de comun acord un asociat iese din societate si o inregistreaza la registru comertului ; printr-o hotarare a instantei prin care unul din asociati cere retragerea din societate in baza actului constitutiv/art. 226 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata. Poate sa ceara asociatul interesat si dizolvarea societatii in conformitate cu art. 227 lit. e din aceeasi lege, urmata de lichidare si radiere.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
ContSters22713, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din functia de administrator ghitta ghitta Sunt aministrator(cu drepturi depline) si asociat la o societate.Din pacate nu ne intelegem prea bine cu asociatul,fapt pentru care am propus de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Cum se poate renunta la statutul de asociat srl ? alessa_on alessa_on E vorba de o firma fara activitate de la infiintare, 2 asociati.. cum se procedeaza la dizolvarea societatii, ambii asociati trebuie sa fie de acord? si daca ... (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)