avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de propietate - constructie mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de propietate - constructie mansarda

Detin un apartament intr un ansamblu de case cu cate 4 apartamente pe Corp .am curte separata de vecin ,intrare separata si locuiesc la etajul 1. Am intrare in podul apartamentului pe la mine prin hol. Vecinii care locuiesc sub mine au curte separata intrare in curte separata .ei nu au acces la podul casei.intrebarea mea este cui apartine podul casei avand in vedere ca la mine in casa este singura intrare? Si am o alta intrebare care ar suna astfel:pot sa mi amenajez o mansarda in pod?(mentionez ca daca as face asta ar fi necesar sa fac unele modificari la acoperis!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:18, 2 Ianuarie 2013
Ce scrie in contractul de vanzare cumparare? Ce ati cumparat? Uitati va in el? La descrierea obiectului contractului.....
In contractul de vanzare cumparare si la mine si la vecin nu scrie nimic referitor la podul casei. Intrarea in pod este numai la mine in apartament!
Eu cred ca zice.....ia uitati va cu atentie.....deci in afara de dreptul de proprietate asupra apartamentului nr...compus din.......urmeaza ce.......ca daca nu se specific ca va vinde exclusiv dvs si podul inseamna ca nu l aveti in proprietate si este spatiu comun si deci urmeaza in contract dupa descrierea apartamentului si cota parte .....din partile si dependintele comune ...aferente apartamentului...precum si cota parte de.....din teren.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inceteaza dreptul de coproprietate fortata al unui imobil (curte comuna) achizitionat prin programul " prima casa" carmen_ carmen_ Buna, Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. ... (vezi toată discuția)
Podul de deasupra mansardei florin001 florin001 Buna seara. Am o problema cu podul de deasupra apartamentului. Clasic: eu vreau sa amenajez o boxa iar vecinii nu sunt de acord. Ei spun ca podul este ... (vezi toată discuția)
Parti comune casa de locuit promocris promocris Buna ziua . Intr-o casa compusa din parter, demisol, etaj 1 si mansarda locuim doua familii . Casa este compusa din doua apartamente, ap.1 care contine ... (vezi toată discuția)