avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parti comune casa de locuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parti comune casa de locuit

Buna ziua .
Intr-o casa compusa din parter, demisol, etaj 1 si mansarda locuim doua familii . Casa este compusa din doua apartamente, ap.1 care contine parterul, iar ap.2 care contine demisolul, etajul 1 si mansarda(unde locuiesc eu) .In cartea funciara ca si parti comune indivize figureaza : casa scarilor, imprejmuirile, cosurile de fum, instalatiile si racordurile .
Intrebarea mea este daca acoperisul casei intra la partile comune .
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: promocris , utilizator 09:01, 14 Martie 2012
Acoperisul face parte din partile comune, iar la repararea acestuia sunt obligati sa contribuie toti locatarii dintr-un condominiu, chiar daca locuiesc la etajele inferioare.
Tot acelasi regim il are si subsolul cu toate instalatiile montate aici.
Va multumesc pentru raspunsul prompt .Vreau sa va mai spun ca initial casa a fost a unui singur proprietar (bunica mea), care a vandut numai parterul in anii 60 .Dupa aceasta cei de jos au avut pretentia si la 1/2 din mansarda (pe care eu o folosesc ca si pod), desi in contractul de vanzare cumparare nu era mentionat acest lucru .A avut loc un proces pe tema asta, pe care eu l-am castigat , in sensul ca instanta de judecata le-a respins orice drept de folosinta a mansardei .Vreau sa va mai spun ca apartamentele au fiecare intrari separate si teren propriu, neavand nici un teren ca si parte comuna .
Am vrut sa va mai scriu aceste lucruri ca sa aveti o privire de ansamblu, si sa-mi spuneti daca, avand si aceste amanunte mai detaliate, puteti constata ca acoperisul casei este parte comuna a celor doi proprietari .
Va multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de propietate - constructie mansarda blue_lion blue_lion Detin un apartament intr un ansamblu de case cu cate 4 apartamente pe Corp .am curte separata de vecin ,intrare separata si locuiesc la etajul 1. Am intrare in ... (vezi toată discuția)
Podul este accesoriu fata de apartamentele de la mansarda sau fata de cele de la nivelurile inferioare? avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)
Cote indivize pod avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)