avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegerea unei noi conduceri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegerea unei noi conduceri

Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte si un nou Comitet executiv trebuie prezentat la judecatorie pentru "validare"?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:49, 12 Ianuarie 2013
Stimate domn sunt doua documente dupa cum observati este
1. hotararea adunarii generale si
2.tabelul nominal semnat de toti proprietarii anexa la procesul/verbal al adunarii generale in care s/a hotarât SCHIMBAREA PREȘEDINTELUI. PRESEDINTELE ESTE REPREZENTANTUL ASOCIATIEI CEL CARE ARE DREPT DE SEMNATURA.
Hotararea prin care s/a hotarat schimbarea presedintelui nu este orice hotarare, precum cea care are loc in fiecare an.
CUM AM PRECIZAT CE AM SCRIS ACOLO AM FACUT IN ANUL 2011 SI 2012.
Iar aceste modificari se inscriu in Registrul fundatiilor si asociatiiilor de la judecatoria de domiciliu. Nu exista alt Registru special pentru Asociatiile de proprietari.

Se fixeaza termen si se pronunta si o incheiere.

Prin toate cele precizate mai sus am trecut si le-am facut personal.

Deci gluma dumneavoastra ca ar trebui la Curtea Constitutionala și la Comitetul Central este nejustificata.

Asociatia de Proprietari are PERSONALITATE JURIDICA, ESTE PERSOANA JURIDICA, IAR CA REPREZENTANT ESTE P R E S E D I N T E L E.
Daca va uitati si in 230/2007 cu modificarile si completarile ulterioare veti vedea ca si acolo se spune una alta.
Dar spre deosebire de a citi, eu am si facut ceea ce am scris acolo sus.
Iar pe vechea legislatie procedura era putin mai simpla in sensul ca anuntai doar D.I.T.L. iar acesta facea el modificarile.

E multa birocratie, ce/i drept, dar fiind vorba de reprezentantul legal al unei entitati, asa se procedeaza.
Daca dupa toate acestea credeti ca poate inventez, mergeti la judecatoria unde domiciliati, la grefierul care se ocupa de Asociatii si vedeti ce va spune.

Mai repet inca o data PROCEDURA MAI SUS DESCRISA AM PARCURS-O PERSONAL, NU VORBESC DIN CARTI. La CEC a trebuit făcută dovada ca am depus si cererea la DITL ca am facut demersurile de a face modificarea reprezentantului legal.

Doresc un an bun tuturor.
Cu respect:)
@sc72ai35,
Poate citim pe site-uri diferite. Iata ce intreaba utilizatorul:
corneliabenesch a scris:

Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte si un nou Comitet executiv trebuie prezentat la judecatorie pentru "validare"?

Asadar un singur document: procesul verbal si nimic altceva.

In continuarea mesajelor dumneavoastra raspundeti la cu totul altceva si va referiti probabil la procedura de infiintare a unei asociatii sau la procedura de modificare a actelor constitutive.
Asta nu inseamna ca la fiecare adunare generala cand se schimba presedintele ar trebui sa mergem la judecatorie.
Nu este adevarat ce spuneti si va rog sa nu mai strigati cu litere mari!
Daca vreti sa ne expunem aici experienta, practica din teren, este bine, dar sa o facem corect si la subiect. Eu trecut atat prin procedura de infiintare a asociatiei cat si prin aceea de modificare a statutului. De-abia in aceste proceduri mi-au trebuit tabele cu semnatura proprietarilor: pentru infiintare 50%+1 iar pentru modificare peste 2/3. Iar asociatiile de proprietari nu se inscriu in nici un fel de registru al asociatiilor. Judeactorul delegat este cel care incheie actul si-acesta "incheire" este actul de nastere al asociatiei de proprietari.

Dar, repet, initiatorul a intrebat doar de procesul verbal al adunarii generale in care s-a ales alt presedinte. Nu s-a modificat statutul, nu s-a dezmembrat asociatiea, nu s-a unificat cu alta.. sau altceva in asociatie care sa necesite modificarea actelor constitutive.
Sper sa reveniti si sa discutati la obiect.
Multumesc!

Cu tot respectul, imi cer scuze daca considerati majusculele un strigat.
Mai repet odata, poate ma fac inteleasa. Si va spun ca este la subiect.

Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte

In cazul schimbarii presedintelui care este reprezentantul legal al Asociatiei de Proprietari trebuie urmata procedura pe care v/am descris/o mai sus, pentru ca este vorba de reprezentare, de drept de semnatura.

Tocmai de aceea asa se procedeaza.

Concret asa cum cereti dumneavoastra, da acel proces/verbal si cu tabel anexa se duc la D.I.T.L. si la judecatorie.

Si da de fiecare data cand se schimba presedintele, se procedeaza asa, pentru ca repet este vorba de dreptul de a reprezenta. Si mie ca si dumneavoastra mi s/a parut ciudat si birocratic, dar asa se procedeaza. Am mai spus la CEC a trebuit dusa si cererea catre D.I.T.L. ca s/au facut demersuri, pe langa acel proces/verbal al Adunarii Generale.

Asa cum am precizat eu am facut lucrurile acestea, si vorbesc in general pe ce am facut, nu pe ce nu am facut.

Am inteles foarte bine intrebarea, si citim aceiasi intrebare, si pentru ca am facut acest lucru mi/am permis sa ma bag in discutiile oamenilor mari, si sa spun ce trebuie facut.
Nu a fost separare de alta asociatie, nu a fost modificat statutul, actul constitutiv, nimic din ce ati enumerat mai sus. S/a schimbat presedintele.
Si eu am trecut prin procedurile pe care le-ati expus, dar si prin situatia schimbarii presedintelui, si asta dupa ce abia iesisera actele. Este adevarat.
Spre exemplificare aveti fisele de dosar de la judecatorie.

1. ACESTA ESTE PRIMUL DOSAR CU ACORDAREA PERSOANLITATII JURIDICE
Numãr unic dosar: 405/4/2012
Înregistrat în data de: 03.01.2012
Obiect dosar: acordare personalitate juridică ASOCIATIE DE PROPRIETARI
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BL. 79, STR. PISCULUI, NR. 9, SECTOR 4 : Petent

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
27/01/2012 Admite cererea
Solutie: Admite cererea. Dispune înscrierea petentei în Registrul Special de la grefa Judecătoriei Sector 4 Bucureşti. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică.

2. ACESTA ESTE CEL DE/AL DOILEA DOSAR CAND A FOST ALES UN ALT PRESEDINTE, PENTRU CA FOSTUL PRESEDINTE A VADUT LOCUINTA

Numãr unic dosar: 12540/4/2012
Înregistrat în data de: 17.04.2012
Obiect dosar: modificări acte constitutive persoane juridice asociatie de proprietari
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI STR. PISCULUI, NR. 9, BL. 79, SECTOR 4 : Petent

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
11/05/2012 Amână cauza
Solutie: Pentru a se depune la dosar dovada Convocării Adunării Generale şi tabel nominal cu semnăturile persoanelor prezente la Adunarea generala.
21/05/2012 Admite cererea
Solutie: - Admite cererea. Dispune inregistrarea modificarilor. Cu drept de recurs. Pronuntata in sedinta publica

Sunt fisele de dosar la cele doua dosare, pe care le gasiti si pe portalul instantei de judecata spre a va edifica. Dupa cum vedeti este aceiasi entitate. Si vedeti ce a cerut judecatorul delegat care isi desfasoara activitatea la Judecatorie.
Credeti/ma este adevarat.
O seara si o saptamana buna.
Nu, doamna, alegerea unui presedinte nu se declara decat la banca, acolo unde se revoca vechea semnatura si se inlocuieste cu semnatura noului presedinte.
In rest, la furnizori, la ANAF sau oriunde altundeva, nu intereseaza pe nimeni cine e presedintele asociatiei. Un contract o data semnat, ramane semnat de cine l-a semnat la vremea respectiva. Cand se va reinnoi contractul il va semna cel care este presedinte la momentul prezent, asa cum se procedeaza cu orice contract.

In plus de asta, in legea 230/2007 nu este prevazut nimic in legatura cu ce povestiti dv. aici.
Dreptul de reprezentare nu este dat de declararea semnaturii pe toate gardurile, ci de calitatea data de alegerea persoanei care se dovedeste cu PV de la AG de alegeri.

Prezentarea la judecatorie se face cu ocazia infiintarii asociatiei sau....cu ocazia schimbarii statutului sau a acordului de asociere, acte fundamentale ale asociatiei. Persoanele care reprezinta asociatia nu au caracter fundamental, ci trecator.
sc72ai35 a scris:

Cu tot respectul, imi cer scuze daca considerati majusculele un strigat.

Da, scrierea cu litere mari acolo unde nu este cazul, semnifica a striga la partenerii de dialog.

In cazul schimbarii presedintelui care este reprezentantul legal al Asociatiei de Proprietari trebuie urmata procedura pe care v/am descris/o mai sus

Nu este adevarat! Dati-ne o prevedere legala in acest sens.
Si da de fiecare data cand se schimba presedintele, se procedeaza asa, pentru ca repet este vorba de dreptul de a reprezenta.

Nu este adevarat! Un citat cu un articol din legislatie, va rog.

Am inteles foarte bine intrebarea, si citim aceiasi intrebare, si pentru ca am facut acest lucru mi/am permis sa ma bag in discutiile oamenilor mari, si sa spun ce trebuie facut.
Nu a fost separare de alta asociatie, nu a fost modificat statutul, actul constitutiv, nimic din ce ati enumerat mai sus. S/a schimbat presedintele.

Va contraziceti putin mai jos la punctul 2 unde aratati ca obiectul dosarului este "modificări acte constitutive persoane juridice asociatie de proprietari". Nu ati introdus actiunea in instanta pentru ca ati schimbat presedintele ci pentru ca ati dorit modificarea actelor constitutive ale asociatiei.
Mai revedeti actiunea. Poate ca asociatia avea sediul in apartamentul primului presedinte si alegand alt presedinte ati fost nevoiti sa schimbati sediu asociatiei. Cum in actele constitutive asociatia dumneavoastra avea un sediu la o adresa este firesc sa ajungeti iar la judecatorie pentru schimbarea adresei sediului.

Alte discuții în legătură

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la ... (vezi toată discuția)
Relatia cu banca prin proces verbal carmenmol carmenmol buna ziua,as dori sa stiu daca un proces verbal al adunarii generale de alegere a consiliului director- presedinte,vicepresedinte, legalizat prin notariat ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pt conducere noua? Gigeltavalitu Gigeltavalitu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In iunie , in AG(reconvocata, din lipsa de cvorum, la reconvocare s-au prezentat 10 proprietari din 44) , s-a ales ... (vezi toată discuția)