avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegerea unei noi conduceri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegerea unei noi conduceri

Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte si un nou Comitet executiv trebuie prezentat la judecatorie pentru "validare"?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:49, 12 Ianuarie 2013
Dupa ce judecatorul delegat semneaza actul de infiintare a unei asociatii, urmeaza procedura de inregistrare dispusa din oficiu in registrul asociatiilor de proprietari deschis la grefa judecatoriei.Se considera astfel ca s-a facut publicitatea constituirii intr-un registru public, asemanator tuturor persoanelor juridice: asociatii, fundatii, SRL-uri , etc. .

Se respecta caracterul unitar al legislatiei.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
johnpescar, utilizator
Cu tot respectul, imi cer scuze pentru ca ati inteles ca am tipat catre partenerii de dialog.

Cu tot respectul, ce am scris acolo am facut.
Este problema dumneavoastra daca imi dati crezare sau nu.

Este foarte, foarte adevarat.

Fiind vorba de dreptul de reprezentare al unei entitati.

Este dreptul dumneavoastra domnule moderator Adran Tot sa credeti ce doriti, dar eu am facut ce am spus, asa ca nu cred ca e normal sa/mi spuneti ca nu este adevarat.

Prin modul cum v/ati formulat opinia dumneavoastra m/ati jignit. Promit să nu ma mai bag in discutiile pe care le moderati, pentru a nu va deranja.

Repet inca odata, credeti ce doriti, sunt lucruri pe care le/am făcut.
Si a fost doar schimbarea presedintelui, fara nimic din ce enumerati dumneavoastra acolo, fie daca veti crede, fie daca nu veti crede.

Toate cele bune.

Toate cele bune.

sc72ai35 a scris

2. ACESTA ESTE CEL DE/AL DOILEA DOSAR CAND A FOST ALES UN ALT PRESEDINTE, PENTRU CA FOSTUL PRESEDINTE A VADUT LOCUINTA

Numãr unic dosar: 12540/4/2012
Înregistrat în data de: 17.04.2012
Obiect dosar: modificări acte constitutive persoane juridice asociatie de proprietari
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI[.....]: Petent

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
11/05/2012 Amână cauza
Solutie: Pentru a se depune la dosar dovada Convocării Adunării Generale şi tabel nominal cu semnăturile persoanelor prezente la Adunarea generala.
21/05/2012 Admite cererea
Solutie: - Admite cererea. Dispune inregistrarea modificarilor. Cu drept de recurs. Pronuntata in sedinta publica

Asta ati scris si despre asta discutam. Bolduirea din citat imi apartine pentru a sublinia faptul ca ati ajuns la judecatorie pentru modificarea actelor constitutive ale asociatiei.
Banuiesc, in acest caz ca in aceste acte constitutive era pomenita identitatea persoanei care ocupa functia de presedinte sau, asa cum a spus @adriantot, ceva din adresa presedintelui ca sediu al asociatiei si.....de aceea, in cazul dv., de cate ori se schimba presedintele, trebuie sa ajungeti la judecatorie pentru schimbarea acestor acte constitutive.

In mod normal in actele constitutive ale unei asociatii nu se inscriu date personale ale persoanelor care ocupa diferite functii.
Ele se aleg prin PV ale AG care nu sunt acte constitutive ale asociatiei pentru ca nu contribuie la constituirea asociatiei, ci la functionarea ei.
De aceea nu e nevoie a se ajunge la judecatorie de cate ori se schimba presedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la ... (vezi toată discuția)
Relatia cu banca prin proces verbal carmenmol carmenmol buna ziua,as dori sa stiu daca un proces verbal al adunarii generale de alegere a consiliului director- presedinte,vicepresedinte, legalizat prin notariat ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pt conducere noua? Gigeltavalitu Gigeltavalitu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In iunie , in AG(reconvocata, din lipsa de cvorum, la reconvocare s-au prezentat 10 proprietari din 44) , s-a ales ... (vezi toată discuția)