avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune materiale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune materiale

Buna ziua.
Am in proprietate un imobil , in care nu locuiesc, dar pentru ca un vecin are placerea de a actiuna in instanta vecinii pentru "graniture/revendicare" (eu fiind acum al doilea vecin dat in judecata ), nu pot sa instrainez imobilul avand nevoie foarte mare de bani pentru copii.
In aceasta situatie se pot solicita in instanta daune materiale ? si daca da in baza carui temei legal .
Multumesc mult pentru suport
Cel mai recent răspuns: Pirvan_Cristian , utilizator 12:37, 4 Ianuarie 2013
Banuiesc ca va referiti la Art. 560 Obligaţia de grăniţuire NCC
Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.
.
Ca sa cereti in instanta "daune materiale" trebuie sa dovediti legatura de cauzalitate intre actiunea "vecinului" si prejudiciul (moral sau material) cauzat.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
Pirvan_Cristian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzurile vecinului! lorincz.stefan lorincz.stefan Cui trebuie sa ma adresez in cazul abuzurilor vecinului? De ani de zile dirijeaza apa de pe constructii in gradina noastra,ierbicideaza dealungul gardului ... (vezi toată discuția)
Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)
Mutare gard marianacorina marianacorina vecina mea a darimat gardul acum 3 ani (cel din gradina) deoarece a facut un solar care este pina aproape de razor si nu avea loc sa circule pe linga el. acum ... (vezi toată discuția)