Copilul meu s-a imbolnavit de varsat de vant. Eu lucrez si am platita la zi contributia la asigurarile de sanatate iar sotia mea este coasigurat. Problema este ca sotia s-a angajat chiar zilele astea si urmeaza cursuri de specialitate in afara localitatii. Asa ca a ramas in sarcina mea sa raman cu pruncul bolnavicios acasa. Din pacate medicul de familie a refuzat sa imi de-a concediu medical. Justificarea a fost ca sotia nu a contribuit in ultimile 22 de zile la asigurarile de sanatate. Am verificat pe site-ul cnas si atat eu cat si sotia aparem ca si contribuabili. Este corecta decizia medicului de familie.? As vrea un raspuns cat mai repede posibil sa stiu cum ma descurc cu micul bolnavicios de luni.
Multumesc anticipat.
Nu trebuie sa va dati demisia , aveti anumite drepturi prevazute de lege ... puteti sesiza intre timp si Colegiul Medicilor .. insa din textele prezentate mai sus de colega noastra , se pare ca refuzul medicului de a va da concediu medical pentru ingrijirea copiluli bolnav se bazeaza pe faptul ca nu sunt indeplinite anumite conditii prevãzute la art. 7 din OUG nr.158/2005.
Asta este publicat in monitorul oficial,textul actului publicat în M.Of. nr. 1074/29 noi. 2005.
\"\"Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.\"\"
Eu, tatal copiilor, indeplinesc aceste conditii. Mama nu indeplineste.
Daca mama nu indeplineste aceste conditii, inseamna ca nici eu nu indeplinesc aceste conditii? Din cate stiu pe cartea de munca mi se trag individual aceste taxe.
Si nici in lege nu apare nicaieri ca ambii parinti trebuie sa fie asigurati ca sa beneficiezi de drepturile din ordonata.
Eu cel putin nu am gasit nimic si am citit documentul publicat pe site-ul CNAS de 2 ori pana acum.
Cat despre demisie. Din pacate asta este situatia. Sotia nu are cum sa isi i-a liber de la lucru pentru ca este la specializare si este in a doua saptamana de munca.
Daca nu as avea un sef de treaba, eu maine nu as mai avea ce cauta la munca. Ii explic ca stau acasa pentru ceva si maine ii duc certificat de la medic ca am fost de fapt eu bolnav.
Nu este corect.
Art.7 din OUG nr.158/2005 are urmatorul continut : Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Daca mama nu indeplineste conditiile de acordare a concediului medical pentru ingrijirea copilului , atunci tatal poate beneficia de acesta daca indeplineste aceste conditii.
In locul demisiei, puteti solicita supendarea c.i.m. pentru concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani ....
Multumesc freeelis pentru raspuns. Toata legislatia dupa care se dau indemnizatii si concedii medicale se gaseste pe site-ul CNAS.
Ce nu inteleg eu este de ce nu vrea medicul meu de familie sa imi dea concediul medical corect? De ce trebuie sa inventeze o boala sa stau cu unul, acum doi copii bolnavi acasa? Si nu copiii sunt bolnavi. Eu sunt bolnavul!!! Eu sunt sanatos tun. Maine o sa caut un avocat, poate ma ajuta si firma unde lucrez, au departament de avocatura si poate este un angajat pe acolo care se pricepe si la asistenta sociala.
Cat despre concediul medical emis de medicul de familie, ii fac copii si il trimit la toate institutiile competente pentru investigare impreuna cu o adeverinta de la un medic independent care sa arate starea mea de sanatate si o scurta descrie a problemei mele.
Bag mana in foc ca nu o sa intample nimic.
Trimit pur si simplu pentru satisfacerea curiozitatii personale. La fel ca si plangerea la CNAS.
Parca e un leu acum sa trimiti o scrisoare.
Se pot trimite sesziarile si online .. fara a folosi posta ...inainte de a face sesizare, eu as mai merge inca o data la medicul de familie cu texul de lege ... si ii puteti lasa si o adresa scrisa ca sa va raspunda de ce refauza sa va acorde concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav.
Concediu medical
Gabytza13
Buna ziua,am si eu doua fetițe care sunt bolnave (scarlatina) si am fost la medicul de familie pentru a-mi acorda concediu medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)