avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis auto

Va rog sa-mi raspundeti daca mai este in vigoare art.231 litera h din codu rutier referitor la termenul de 48h de declarare la politie a accidedetului cu avari usoare.
ART. 79 OUG 195/2002
(1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
(2) Se exceptează de la obligaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b):
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.
#M5

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare amiabila artbor20 artbor20 Buna seara, Nu mai tin minte, dar am citit undeva(am tot cautat dar n-am mai gasit site-ul/link-ul) ca in anumite cazuri asiguratorul trimite date detaliate ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului cu avarii doar la o masina warum warum Intr-o parcare se atinge bara din fata a unei masini de catre roata unei alte masini, aparent ciobind o foarte mica parte de vopsea. O doamna foarte nervoasa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am fost implicat într un accident auto cu alt auto ... Mircea Marin Mircea Marin Bună ziua Am fost implicat într un accident auto cu alt auto eu neacordand prioritate de trecere . La insistentele pagubitului ne am inteles la amiabila pe ... (vezi toată discuția)