avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Recuperare contributii neplatite la CNAS de ANAF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Recuperare contributii neplatite la CNAS de ANAF

din 1 ianuarie 2006 a intrat in vigoare legea 95|2006 privind reforma in domeniul sanatatii ,aceasta lege prevede obigativitatea PF si membrilor AF la plata contribtiei la fondul de aigurari de sanatate, ceva normal , desi nu cam e . Marea problema e ca de la 1 ianuarie 2006 de cind a intrat in vigoare legea si pina la 15 iulie 2012 ,nimeni , bsolut nimeni din cadrul CNAS judetene nu a intrprins vre -o actiune de informare sau incercare de recuperare a creantelor , aici ma refer la expedierea catre cei vizati a unor notificari sau somatii facind acest lucru , premeditat ,la aprpierea termenului de prescriere , deci daca nu o faceau in 2012 se prescriau creantele conform art 91 alin. 1 din codul fiscal .E stiut faptul ca din august 2012 creantele fata de CAS si CNAS au fost luate in administrare ce catre ANAF devenind astfel complice la acest jaf .Revenind la CNAS am o mare nedumerire , la art .222 din legea de organizare si functionare a CNAS prevede ca : fiecare asigurat are dreptul de a fi informat cel putin o ata pe an , prin casele de asigurari, asupra serviciilor de care beneficiaza, a nivelului de contributie personala si a modalitatii de plata , precum si asupra drepturilor si oblgatiilor sale .Intrebarea mea e , datoria mea fata de CNAS sa acumulat datorita ne respectarii acestui articol ?fiindca daca as fi fost notifcat in timp util atunci sigur nu se ajungea aici
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
mihaidumitra, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaidumitra , utilizator 20:38, 24 Ianuarie 2013
Nu aceasta este motivul, pentru tot ce este inainte de 2013 tot ei se ocupa de incasare, recuperare, asa ca nu le ia ANAF-ul niciun "cascaval". Nu intra in atributia ANAF-ului sa recupereze inainte de 2013.
Iar ca solutie ar trebui sa platiti ca se tot aduna penalitatile, e bine ca mai cititi din legislatie, dar nu va scapa in acest caz de plata !
sint comvins ca nu scap , stiam de la bun inceput dar.....fie vorba intre noi , tot ce ce intimpla acuma a fost premeditat , daca asa inteleg ei sa incurajeze munca cinstita si sa scada evaziunea se insala , eu , si nu numai eu , cunosc destule persoane care ca si mine au incetat activitatea chiar strict din aceasta cauza , o sa platesc cit vor ei dar.....statul cistiga acuma niste bani ori pe viitor......de la mine nu . VA spun foarte sigur ca ANF se ocupa de recuperarea creantelor si la fondul de pensii si la cel de sanatate , , mai documentativa , la un moment dat chiar si incasarile catre aceste fonduri se faceau la finante dar e ceva timp sau reluat incasarile la sediile casei de sanatate si implicit casei e pensii, toata aceasta ,,mascarada ,, cu datul de colo colo a avut ca obiectiv derutarea contribuabilului , asta-i clar , chiar in acea perioada am fost plimbat intre aceste institutii , in incercare de a obtine unele informatii si clarificari de situatie , dar nimeni nu stia nimik , ma pasau de colo colo.....halal tara......
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
mihaidumitra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare tatiana27 tatiana27 buna seara.spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez daca mi-am facut asigurare la (CNAS)in 2012 am achitat o jum de an si dupa ce am nascut nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Cas - neasigurat stefan8 stefan8 Buna ziua! Am fost asigurat, ca student, pana in iunie 2013, dupa care a urmat o perioada de mai bine de un an in care am fost neasigurat. Din octombrie ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cnas Bujorel Bujorel Buna ziua, Am primit si eu in luna septembrie 2011 o decizie de impunere pentru obligatii catre CNAS incepand cu 15 iulie 2007. Ma aflu in Franta din ... (vezi toată discuția)