avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Valabilitate RCA incheiata pe numele noului proprietar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Valabilitate RCA incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului

Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe numele bunicului meu. Asigurarea mea a expirat la data de 28.12.2012. Cu aceiasi data am incheiat contract de vanzare - cumparare cu bunicul meu si o noua polita RCA pe numele lui. Conform contractului, bunicu este noul proprietar insa doar in data de 15 ianuarie 2013 am reusit sa obtin o programare la RAR pentru certificatul de autenticitate, deci doar in data de 16 ianuarie vom merge la politie pentru schimbarea certificatului de inmatriculare.
In aceste conditii asigurarea RCA este valabila in intervalul 1-15 ianuarie 2013?

Sa presupunem ca nu vom schimba certificatul de inmatriculare doar in luna martie. In aceste conditii asigurarea este valabila sau nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 23:09, 12 Septembrie 2013
Am fost oprit in trafic de vreo 6-7 ori, dar niciodata nu au scos talonul din coperta. e destul de riscant, dar momentan nu am ce face. banuiesc ca in situatia asta sunt foarte multe persoane, toti asteapta data de 15 martie... intrebarea ar fi daca asigurarea e valabila.
am si eu o situatie asemanatoare:
am cumparat in februarie 2013 o masina (radiata de la fincaciar de pe numele fostului proprietar) pe care nu am reusit inca sa o inmatriculez pe numele meu-taxa de 9000 de ron ma tine in loc
zilele trecute mi-a expirat polita facuta in februarie, la momentul cumpararii si vreau sa o reinnoiesc. am vb la un broker si o va face pe numele proprietarului din talon.
Intrebarea ,ea este urmatoarea:
in cazul in care, sa zicem, sunt lovit in trafic din vina celuilalt sofer...eu, care nu apar pe niciun act (doar pe contractul de vanzare-cumpărare) pot sa merg la service si sa imi repar masina, fara proprietarul din talon!?
mentionez ca fostul proprietar este de negasit, nu raspunde la telefoane. I-am propus sa imi faca o procura de administrare si un contract de comodat dar inutil

cu stima!.
Da, vei fi despagubit fara nicio problema. In speranta ca inca mai e de folos raspunsul meu (pt a te linisti) iti urez bafta si sa ai grija sa nu iti fie ridicat talonul masinii pt ca tu nu vei putea sa il ridici, ci doar proprietarul din talon. Talonul se ridica pt mers fara itp, rca, cu alte cauciucuri decat cele care trebuie, folii, xenoane etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco instrainare alinaflorentina123 alinaflorentina123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe urmatoarea speta: - am cumparat un auto prin contract de vanzare cumparare din Romania; vechiul ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca costelpandele costelpandele buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)