avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere mai repede la lucru din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere mai repede la lucru din CIC

Buna ziua si la multi ani !

Am si eu o nelamurire: baietelul meu implineste 1 an pe 01 martie 2013 si eu doresc sa ma intorc la lucru mai repede decat aceasta data, ca sa beneficiez si de stimulentul de insertie.
Intrebarea mea este: cu cat inaintea implinirii de catre copilul meu a varstei de 1 an trebuie sa ma prezint la lucru ca sa pot beneficia de stimulent ? Avand in vedere faptul ca el s-a nascut chiar la 01 martie 2012, cand a intrat in vigoare HG 57/2012(care obliga tatal sa stea si el in CIC minim 1 luna), trebuie sa ma intorc cu cel putin 1 luna mai repede ?
Sper ca m-am facut inteleasa :)
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 9 Martie 2013
Multumesc! Aveam totusi impresia ca stimulentul nu se acorda daca salariata beneficiaza de concediu fara plata. Am facut oare o confuzie?
Stimulentul de insertie se acorda daca se obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 din OUG nr.111/2010 ... faptul ca dvs optati pentru un CFP nu cred ca influenteaza plata acelui stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil jooana05 jooana05 sunt in concediu pana la un an copilul face un an in 13 iunie,tatal renunta la luna lui, -cand trebuie sa ma intorc la lucru ? -cand trebuie depusa cererea ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)