avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa furata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa furata

Buna ziua,am si eu o situatie in care a fost spart un magazin si s-a furat marfa in val de 5000 fara tva ,suma constatata in urma inventarului.Am cautat pe mai multe forum-uri si sunt mai multe pareri.Va rog daca poate sa-mi raspunda cineva,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:57, 19 Februarie 2013
Ce sa va raspunda? Care este intrebarea dumneavoastra?
Buna seara,

Va rog sa reformulati intrebarea, astfel incat sa va putem ajuta. Nu doar sa ne dam si noi cu parerea.
Da,scuze...intrebarea era cum se contabilizeaza furtul de marfa?Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Prin bunuri furate se intelege bunurile lipsa din gestiune, neimputabile, pentru care persoana impozabila poate prezenta dovada constatarii furtului de catre organele de politie, care este acceptata la despagubire de societatile de asigurari.

% = 371
607 nedeductibil fiscal dacă nu aveți poliță de asigurare pe marfă, caz în care e deductibilă fiscal.
378
4428
635 = 4427
La Art.148 din CF.scrie ca ....""Nu se ajusteaza deducerea initiala de TVA in urmatoarele situatii:-bunuri furate dovedite legal....etc.deci se colecteaza TVA sau nu?

Alte discuții în legătură

Recuperare suma de la angajat-client floryp floryp Buna ziua,am urm situatie un anagajat a luat marfa de la firma si nu a putut sa o plateasca.L-am dat in judecata si acum ii retin din salar in fiecare luna.Cum ... (vezi toată discuția)
Ajustare stoc de marfa la o firma care a devenit platitoare tva mariax2014 mariax2014 Buna ziua, Ajustarea stocului de marfa la o firma care a devenit platitoare TVA se inregistraza prin : 4426=371 ; 371=4428 ; 378=4428 ; TVA inregistrat ... (vezi toată discuția)
Minus inventar neimputabil microintepindere. mine58 mine58 Buna ziua , Ce inregistrari contabile , ce documentatie si daca se plateste TVA si impozit la valoarea minusului neimputabil constatat la o ... (vezi toată discuția)