avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa furata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa furata

Buna ziua,am si eu o situatie in care a fost spart un magazin si s-a furat marfa in val de 5000 fara tva ,suma constatata in urma inventarului.Am cautat pe mai multe forum-uri si sunt mai multe pareri.Va rog daca poate sa-mi raspunda cineva,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:57, 19 Februarie 2013

Noile reguli din Codul fiscal stabilesc ca, pentru bunurile lipsa din gestiune, contribuabilii isi pierd dreptul de deducere a taxei si sunt obligati sa efectueze ajustarea TVA-ului deductibil potrivit art. 148 si 149 din Codul fiscal.
Aceleasi reglementari se aplica si pentru bunurile furate, insa in aceasta situatie, contribuabilii pot anula ajustarea efectuata doar la data la care furtul este dovedit legal prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Art. 148 alin.(3) din Codul Fiscal prvede ca: "În cazul bunurilor furate, persoana impozabilă poate anula ajustarea efectuată conform alin. (1) la data la care furtul este dovedit legal prin hotărâre judecătorească definitivă."




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma de la angajat-client floryp floryp Buna ziua,am urm situatie un anagajat a luat marfa de la firma si nu a putut sa o plateasca.L-am dat in judecata si acum ii retin din salar in fiecare luna.Cum ... (vezi toată discuția)
Ajustare stoc de marfa la o firma care a devenit platitoare tva mariax2014 mariax2014 Buna ziua, Ajustarea stocului de marfa la o firma care a devenit platitoare TVA se inregistraza prin : 4426=371 ; 371=4428 ; 378=4428 ; TVA inregistrat ... (vezi toată discuția)
Minus inventar neimputabil microintepindere. mine58 mine58 Buna ziua , Ce inregistrari contabile , ce documentatie si daca se plateste TVA si impozit la valoarea minusului neimputabil constatat la o ... (vezi toată discuția)