avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme la 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme la 17 ani

Buna ziua! Am 24 de ani iar prietena 17 ,parintii ei nu sunt de acord de nici un fel cu relatia noastra ,sunt fanatici "pocaiti" incuiati total la minte ,persoane cu care nu ai ce vorbi pur si simplu cu totul ca nu ar avea nici un motiv sa ma urasca.Ia vrea sa se mute la mine sa stea cu mine ,mai are 2 ani de scoala ,nu e bai o va continua ,avem conditii si tot ce trebe ,daca ia pleaca de acasa si va sta la mine de buna voie ! nu fortata,nu obligata!numai suporta in casa cu ei pur si simplu "nu sunt oameni" deci pe scurt dupa ce va pleca de acasa ii va suna sa le spuna unde e , o pot forta sa se intoarca ? ei sau politia ? au ce sa faca? nu vreau sfaturi parintesti ,cum e mai bine si cum nu ,doar raspunsuri concrete din lege! va multumesc ! o zi buna
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
Adriann123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 15:03, 6 Ianuarie 2013
Atâta timp cât nu are 18 ani, părinții răspund pentru ea. Deci dacă au răspunderi în ceea ce o privește pe fiica lor, au și drepturi.
Vor putea așadar să sesizzeze poliția sau autoritatea tutelară. Vor putea de asemenea reclama faptul că fiica lor a dispărut de acasă sau că a fost răpită...
Orice act al minorei (care chiar dacă are o capacitate de execțiu al drepturilor ei, dar această capacitate este deocamdată una restrânsă) trebuie să fie confirmat de părinți. Deci chiar și stabilirea domiciliului trebuie să fie confirmată de părinți. Autoritatea tutelară ar avea un cuvând de spus în această problemă, dar sunt mari șanse să fie de acord cu opțiunea părinților în acest caz.

Normal că nu vreau să dau sfaturi... dar nu cred că merită toate aceste complicații pentru incă vreo câteva luni cât au mai rămas până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Părerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din apartament iza iza Buna ziua. As avea si eu o problema in care sa ma lamureasca cineva va rog daca se poate. Am o prietena care are un apartament proprietate personala unde ... (vezi toată discuția)
Exercitarea drepturilor parintesti ale parintelui minor Sinziana_brj Sinziana_brj Buna! Vin si eu cu o intrebare, incercand sa aflu si o solutie totodata la urmatoarea problema: pentru deplasarea minorului in strainatate este nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Buna ,am.18 ani si vreau sa plec de acasă , intrebarea mea este ... Popam9821 Popam9821 Buna ,am.18 ani si vreau sa plec de acasă , intrebarea mea este ,daca sunt majora politia se va mai chinui sa ma caute....Nu ma înțeleg bine cu parintii ... (vezi toată discuția)