avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu plateste suma calculata pentru pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu plateste suma calculata pentru pensia alimentara

Ce pot sa fac? Im plateste doar o parte, se poate face ceva sau doar daca nu-mi da deloc?
In prima luna nu mi-a dat nici un leu....si acum imi da in fiecare luna cu mai putin de un milion...500 de mii.
Cel mai recent răspuns: diana67 , utilizator 03:38, 1 Decembrie 2005
Dă - l în judecată!!
daca pensia de intretinere este stabilita pe cale judecatoreasca si nu o plateste cu rea- credinta timp de doua luni, poti face plangere penala pe baza art. 305 al. 1 lit c Cod penal.
conform art.305 lit."c" cod penal -neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere stabilita de Instanta de judecata constituie infractiune. reclamatia se depune la instanta de judecata, dar recomandabil ar fi sa fie inaintata direct Politiei de care apartineti, tot org de politie solutioneaza plangerea, anexand copie dupa sentinta civila in care s-a mentionat suma de plata, copie dupa certificatul de nastere al copilului, sau acte doveditoare ca copilul isi continua studiile, pna la 25 ani
Prima problema este daca are sau nu are un loc de munca asigurat.
Daca nu are loc de munca stabil, practic nu poti sa faci nimic atat timp cat el face o plata cat de mica.
dragi "anonimi"...
o fi - probabil - extrem de tarziu acest raspuns...
nu va mai dati cu parerea daca nu sunteti in cauza...daca nu ati "tratat" vreo cauza de acest gen.... sunteti penibili cu raspunsurile voastre (de fapt citate) fara concluzii concrete legate de spete intalnite...
Nu veti ajuta in nici un caz (vreodata) persoana care va solicita ajutorul dandu-va cu parerea sau citand tot felul de aberatii (neexplicite) din codul penal sau codul familiei. Asta este legea in Romania!!! O spun pentru ca sunt in aceeasi situatie cu cea care a postat acest subiect si ...(vorba mea!) ce daca... In Romania "mori" cu legea in mana sau cu copilul de gat...daca-mi este permis sa spun asta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familial Adyna2006 Adyna2006 Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Damian Robert Damian Robert daca un parinte nu plateste timp de 36 de luni pensiea alimentara cum il determin totusi sa o platesaca (vezi toată discuția)
Abandon de familie ClaudiuVRB ClaudiuVRB Buna ziua. Se poate considera abandon de familie in acest caz?: Soț, soție divorțați in 1999 copilul ramane cu mama. In 2005 soțul ... (vezi toată discuția)