avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere amanare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere amanare proces civil

O cerere de amanare intr-un proces civil poate fi transmisa prin email?
In cazul in care este posibil, care este cadrul legal?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 23:16, 11 Ianuarie 2013
Nu poate fi transmisa prin e-mail.
ce lege interzice transmiterea prin email a unei cereri de amanare?
Nu o trimiteti prin e-mail! Trebuie inregistrata!
Exista un regulament al Instantei...puteti citi pe just.ro
Stimat justițiabil,

Din punctul meu de vedere, o cerere de amânare poate fi transmisă prin e-mail, instanței.

În acest sens, prevederile Regulamentului de Ordine Interioară al Instanțelor Judecătorești arată:

Art. 93:
(1)Actele de sesizare a instanţei, depuse personal sau prin reprezentant, sosite prin poştă, curier ori fax sau în orice alt mod prevăzut de lege, se depun la registratură, unde, în aceeaşi zi, dupăstabilirea obiectului cauzei, primesc, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege, număr din aplicaţia ECRIS şi dată certă.
...
(3) Celelalte cereri şi acte de orice natură, inclusiv corespondenţa cu caracter administrativ, sosite prin poştă, curier, fax, e-mail sau prin orice alt mijloc de comunicare, se înregistrează în registrul general de dosare, registrul de intrare-ieşire a corespondenţei administrative ori în registrul de evidenţă a petiţiilor şi se prezintă, după caz, preşedintelui instanţei sau, atunci când cererea priveşte un dosar aflat pe rolul instanţei, completului căruia i-a fost repartizată cauza. În cazul în care o cerere sau un act priveşte un dosar aflat pe rolul instanţei în ziua depunerii lui, după înregistrare, grefierul registrator îl va preda direct grefierului de şedinţă.


Deci, având în vedere că o cerere de amânare nu este o cerere introductivă - act de sesizare - justițiabilul o poate depune și prin e-mail.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
andreigrigoriu, moderator
Pentru aceleasi motive si eu spun ca poate fi trimisa pe e-mail. Cel putin in Bucuresti ajung e-mailurile la dosar.

Alte discuții în legătură

Cat dureaza primirea numarului de dosar depus la tribunal Elena1201 Elena1201 Buna ziua, I-am cerut avocatului meu sa-mi comunice nr-ului dosarului depus de dansul la tribunal, pentru a-l putea verifica si eu pe portalul justitiei. ... (vezi toată discuția)
Se poate depune o plangere contraventionala direct pe e-mail-ul instantei, cu semnatura electronica atasata? giv giv Este valabila - din punct de vedere procedural - plangerea contraventionala depusa pe adresa de email a judecatoriei competente sa judece cauza specificata pe ... (vezi toată discuția)
De necrezut !!! :stunned: Krissia . Krissia . 1.Am 2 procese pe rol avand ca obiect contestatie la executare. Dupa ce am mai primit anterior o citatie in care mi se spunea ca daca mai trimit pe email ... (vezi toată discuția)