avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere amanare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere amanare proces civil

O cerere de amanare intr-un proces civil poate fi transmisa prin email?
In cazul in care este posibil, care este cadrul legal?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 23:16, 11 Ianuarie 2013
...daca aveti experienta si s-a acceptat nu contest!...dar poate trebuie tinut cont de instanta...la Cluj scrie clar pe just: "Vă rugăm ca pe adresele de e-mail, menţionate mai sus, să nu trimiteţi recursuri, întâmpinări sau alte acte pentru dosarele instanţei! pentru depunerea actelor vă rugăm să folosiţi registratura judecătoriei sau fax-ul!"...ideea este ca am incercat si n-a mers.

Si altfel spus, cum vei face dovada trimiterii ei daca nu ai nr. de inregistrare si nu va fi regasita la dosar?! (la fax primesti raspuns...pe mail nu-ti da nimeni replay sa-ti confirme..n-or merge cu printscreen :d)

P.S. Daca va permiteti sa riscati, anuntati-ne daca s-a acceptat...sunt curioasa!
Toate cele bune!
Se primesc astfel de cereri pe mail si se inregistreaza prin registratura a 2 zi. Ulterior se atasaza in dosarul cauzei, urmand ca judecatorul sa decida daca o admite sau nu.

Cel putin in Bucuresti.

Nu cred ca vor fi probleme daca trimiteti cererea de amanare cu ceva mai multe zile inaintea termenului (3-4 zile), nu chiar in ultima zi.

De altfel aceasta modalitate de comunicare este prevazuta si de noul cod de procedura civila.
Problema e referitoare la dovada depunerii acestei cereri.
Ce se întâmplă dacă la termenul de judecată instanța nu are cererea la dosar? Cum dovediți că ați trimis-o?
din propria mea experiență : am folosit chiar și acest mod de lucru (prin e-mail) la Tribunalul București.A fost acceptat (printat, înregistrat și pus la dosar de către instanță).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se face repartizarea aleatorie, in raport de data introducerii actiunii? aidu aidu dosarele se repartizeaza aleator in Ecris in ziua inregistrarii cererii de chemare in judecata?? Insa pe situl Tribunalului, desi dosarul a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)
Se poate depune o plangere contraventionala direct pe e-mail-ul instantei, cu semnatura electronica atasata? giv giv Este valabila - din punct de vedere procedural - plangerea contraventionala depusa pe adresa de email a judecatoriei competente sa judece cauza specificata pe ... (vezi toată discuția)
De necrezut !!! :stunned: Krissia . Krissia . 1.Am 2 procese pe rol avand ca obiect contestatie la executare. Dupa ce am mai primit anterior o citatie in care mi se spunea ca daca mai trimit pe email ... (vezi toată discuția)