avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere amanare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere amanare proces civil

O cerere de amanare intr-un proces civil poate fi transmisa prin email?
In cazul in care este posibil, care este cadrul legal?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 23:16, 11 Ianuarie 2013
...daca aveti experienta si s-a acceptat nu contest!...dar poate trebuie tinut cont de instanta...la Cluj scrie clar pe just: "Vă rugăm ca pe adresele de e-mail, menţionate mai sus, să nu trimiteţi recursuri, întâmpinări sau alte acte pentru dosarele instanţei! pentru depunerea actelor vă rugăm să folosiţi registratura judecătoriei sau fax-ul!"...ideea este ca am incercat si n-a mers.

Si altfel spus, cum vei face dovada trimiterii ei daca nu ai nr. de inregistrare si nu va fi regasita la dosar?! (la fax primesti raspuns...pe mail nu-ti da nimeni replay sa-ti confirme..n-or merge cu printscreen :d)

P.S. Daca va permiteti sa riscati, anuntati-ne daca s-a acceptat...sunt curioasa!
Toate cele bune!
Se primesc astfel de cereri pe mail si se inregistreaza prin registratura a 2 zi. Ulterior se atasaza in dosarul cauzei, urmand ca judecatorul sa decida daca o admite sau nu.

Cel putin in Bucuresti.

Nu cred ca vor fi probleme daca trimiteti cererea de amanare cu ceva mai multe zile inaintea termenului (3-4 zile), nu chiar in ultima zi.

De altfel aceasta modalitate de comunicare este prevazuta si de noul cod de procedura civila.
Problema e referitoare la dovada depunerii acestei cereri.
Ce se întâmplă dacă la termenul de judecată instanța nu are cererea la dosar? Cum dovediți că ați trimis-o?
din propria mea experiență : am folosit chiar și acest mod de lucru (prin e-mail) la Tribunalul București.A fost acceptat (printat, înregistrat și pus la dosar de către instanță).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza primirea numarului de dosar depus la tribunal Elena1201 Elena1201 Buna ziua, I-am cerut avocatului meu sa-mi comunice nr-ului dosarului depus de dansul la tribunal, pentru a-l putea verifica si eu pe portalul justitiei. ... (vezi toată discuția)
Se poate depune o plangere contraventionala direct pe e-mail-ul instantei, cu semnatura electronica atasata? giv giv Este valabila - din punct de vedere procedural - plangerea contraventionala depusa pe adresa de email a judecatoriei competente sa judece cauza specificata pe ... (vezi toată discuția)
De necrezut !!! :stunned: Krissia . Krissia . 1.Am 2 procese pe rol avand ca obiect contestatie la executare. Dupa ce am mai primit anterior o citatie in care mi se spunea ca daca mai trimit pe email ... (vezi toată discuția)