avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarile obligatorii pt locuinte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarile obligatorii pt locuinte

care autoritati ale statului sanctioneaza,amendeaza,proprietarul pt ca nu a incheiat polita de asigurare obligatorie#-o#-o
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:09, 7 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Primarii si persoanele imputernicite de acestia, conform prevederilor legii 260/2008( privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor) republicata in M.Of. 115/15.02.2011 :
CAPITOLUL IV: Contravenţii
Art. 30
(1)Următoarele fapte constituie contravenţii:
a)nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare a locuinţelor prevăzută la art. 3 alin. (1), cu excepţia cazurilor în care persoanele respective se află în situaţia prevăzută la art. 11 sau nu a expirat perioada prevăzută la art. 33;
b)nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare a locuinţelor prevăzute la art. 10.
(2)Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.
(3)Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi de către persoanele împuternicite în acest scop de către aceştia.
(4)Contravenţiilor prevăzute la alin. (1) le sunt aplicabile dispoziţiile prevăzute în Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi în normele emise de C.S.A. în aplicarea acesteia, iar în măsura în care aceasta nu prevede altfel, se aplică dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
(5)Amenzile contravenţionale stabilite prin prezenta lege şi aplicate de C.S.A. se fac venituri la bugetul de stat în cotă de 40%, venituri la bugetul C.S.A. în cotă de 40%, iar restul de 20% se face venit la bugetul autorităţilor locale de pe raza teritorială în care locuieşte contravenientul.

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie....? monalisaalina monalisaalina Buna ziua, Am rugamintea sa imi spuneti....care este pana la urma termenul limita al asigurarilor obligatorii pt case? Multumesc mult (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie pentru imobile ionel63 ionel63 Cat de obligatorie este asigurarea pentru locuinte, tinand cont ca intro emisiune a lui Moise Guran s-a spus ca \\"asigurarea obligatorie pentru locuinte nu ... (vezi toată discuția)
Tainuirea - neanuntarea producerii unui accident de munca ciutu ciutu daca un sef tainueste un accident de munca care sint urmarile (vezi toată discuția)