avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza de calcul concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza de calcul concediu de maternitate

Buna ziua,

Am o intrabare referitoare la baza de calcul pentru concediul de maternitate cele 126 de zile.
Ca si baza de calcul se iau in considerare doar lunile in care s-au platit contributii la stat? deoarece eu in perioada sarcinii am avut o luna de concediu medical, si vreau sa stiu daca si acea luna se ia in calcul pentru calcularea bazei de calcul.

Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 8 Ianuarie 2013
1. Baza de calcul este formata din veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu de maternitate.

2. In aceste venituri intra si salariile si indemnizatiile pentru concediu medical.
Indemnizatia de maternitate se plateste in functie de numarul de zile lucratoare din luna.
Se face media zilnica (pe zile lucratoare) a veniturilor brute din ultimele 6 luni se aplica 85% si se inmulteste cu numarul de zile lucratoare de medical din luna respectiva.

Un mod de calcul gasiti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? anelesenad anelesenad Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza salariul pe perioada concediului pre si postnatal. (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA Cum se calculeaza corect concediul prenatal si postanatal? pe baza mediei ultimilor 6 salarii brute sau pe baza ultimilor 12 salarii brute ... (vezi toată discuția)