avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incompleta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incompleta?

Aceasta este decizia de desfacere a contractului
de munca pe care am primit-o ieri.Ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?Trebuie sa mai primesc inca o decizie?Asa scrie!Intre 06.02.2009 si 26.02.2009sunt 20 de zile calendaristice,nu lucratoare!!!!E completa?Mie nu mi se pare! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 9 Februarie 2009
si cum aflu daca c.i.m a incetat la data mentionata de ei?ma mai duc la serviciu si dupa aceasta data?daca imi iau concediu de odihna perioada de preaviz se prelungeste automat?mentionez ca nu am dreptul decat la 5 zile de c.o. multumesc.
In perioada de preaviz va puteti lua CO, insa acesta nu suspenda termenul de preaviz si nici nu-l prelungeste.
Data incetarii este data trecuta in decizia de concediere ca fiind data la care inceteaza c.i.m.
Pe perioada preavizului, c.i.m. isi produce toate efectele. Dvs fiind concediat pentru motive care nu tin de persoana angajatului aveti dreptul să absentati patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a va căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să va afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
multumesc pentru raspuns!
In primul rand puteti atentiona scris angajatorul ca pereavizul nu este corect calculat, si ar fi bine ,ca sa nu fiti nevoit sa contestati decizia in instanta.
Decizia de concediere va fi comunicata dupa emitere si o puteti contesta in termen de 30 zile de la luarea la cunostinta.
In perioada preavizului puteti lucra 4 ore pe zi si sa aveti platite 8 ore in vedereea cautarii unui loc de munca.
de ce as face acest lucru?eu sunt convinsa ca decizia de concediere e un capriciu al directorului magazinului cu care am avut un schimb de replici dupa ce acesta m-a acuzat pe nedrept ca as fi comis ofapta (de natura penala)! in concluzie decizia conducerii s-a bazat pe afirmatiile directorului si nu pe ale mele.acesta este motivul pentru care doresc sa contest decizia in justitie!multumesc oricum pentru sfaturi!

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in cazul desfacerii contractului de munca ramona1986 ramona1986 buna! in cazul desfacerii disciplinare a contractului individual de munca, salariul compensatoriu si respectarea termenului de preaviz de catre angajator sunt ... (vezi toată discuția)
Reducere post calin andrei calin andrei buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz impact impact Buna seara, Am nevoie si eu de o lamurire . Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile [b]calendaristice[/b] pentru functiile de executie si 30 zile ... (vezi toată discuția)