avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort amiabil

Buna seara,

Impreuna cu sotul meu am hotarat sa divortam (la primarie) amiabil. Dupa 20 de ani de convietuire impreuna sotul meu solicita partaj iar partea care i se cuvine sa o doneze copilui major. Intrebarea mea este: cum pot sa-l conving sa dea o declaratie in acest sens, care sa fie si perfect valabila in cazul in care in termen de 30 de zile de la depunerea actelor de divort el se poate razgandi.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:26, 10 Ianuarie 2013
Puteti sa faceti un partaj voluntar la notariat dar dupa finalizarea divortului. Daca in termenul de 30 de zile sotul se razgandeste si nu mai vrea sa divorteze, este vointa dansului. Cat despre vreo declaratie poate face o promisiune de vanzare cumparare la notariat care poate sa nu fie respectata dar macar are anumite sanctiuni pecuniare.
Cel mai bine este sa va adresati direct unui birou notarial unde vi se vor explica toate detaliile, insa proprietarul nu poate fi constrans sa incheie vreun act astfel incat vointa sotului este singura ce poate prima
in timpul casatoriei puteti face act de vanzare cumparare pe bunul comun (presupunand ca este un apartament) pastrand dreptul dvs de abitatie pana la moarte..
va costa taxele notariale !
divortul isi va urma cursul la primarie, gratuit
printesalui a scris:

Intrebarea mea este: cum pot sa-l conving sa dea o declaratie in acest sens, care sa fie si perfect valabila in cazul in care in termen de 30 de zile de la depunerea actelor de divort el se poate razgandi.


Dacă am înțeles bine, D-voastră ați vrea să divorțați amiabil dar numai în condițiile în care soțul D-voastră donează partea din bunurile comune ce-i revine după partaj fiului D-voastră.

Ceea ce vreți D-voastră nu prea se poate.
Adică nu puteți să condiționați exprimarea acordului cu privire la divorț de încheierea unei donații de către celălalt soț. Toată această înțelegere ar avea o cauză imorală, deci aceasta ar fi nulă absolut.

Pe de altă parte termenul „de reflexie de 30 de zile” este unul legal, iar oricare dintre părți se poate răzgândi în acel termen referitor la divorț. Nu se poate conveni în sensul reducerii sau eliminării acestui termen.
va multumesc tututor pentru raspunsuri. si mai adaug ceva...sotul meu vroia evaluarea apartamentului( desi obtinut de mine inaintea casatoriei...zicea ceva de niste martori, cum ca el locuieste de mai mult de 5 ani in apartament si are drepturi egale cu mine) si apoi a bunurilor iar jumatatea obtinuta s-o lase copilului.

Multumesc inca odata
Cum e cu apartamentul asta, cum l-ati achizitionat? Daca l-ati contractat inainte de casatorie, sotul are cel mult un drept de creanta si are daca a contribuit in vreun fel, nu daca " a stat" in apartament.

Alte discuții în legătură

Partaj in timpul casatoriei DanielaM2 DanielaM2 Buna ziua! Doresc să fac partajul bunurilor, dar deocamdată nu vreau divorţul. Înaintea căsătoriei am cumpărat pe numele meu două apartamante. La cel ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un apartament pe numele meu înainte de oficializarea relației cu actualul soț. va avea el vreodată drepturi la acest imobil? Gina84 Gina84 Buna ziua! Sunt căsătorită de 2 ani. Am achiziționat un apartament dinainte de căsătorie și eram cu actualul sot. Sotul meu va avea vreodată drept la ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)