avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in timpul casatoriei

Buna ziua! Doresc să fac partajul bunurilor, dar deocamdată nu vreau divorţul. Înaintea căsătoriei am cumpărat pe numele meu două apartamante. La cel de al doilea am plătit un an credit în timpul căsătoriei. În perioada căsătoriei am primit şi moştenire un teren de la bunici. În acest moment soţul meu nu are pretenţii la nimic, pentru că nu a contribuit cu nimic la bunurile dobândite. Care este calea cea mai uşoară pentru efectuarea partajului şi separarea bunurilor pentru totdeauna. Ce bunuri intră la partaj? Dacă soţul se răzgândeşte ulterior poate contensta un partaj amiabil la notar? După efectuarea partajului, el poate reveni cu pretenţii la bunurile dobândite în concubinaj dacă acestea nu s-au luat în discuţie la partaj? Vă mulţumesc! (Care sunt costurile unui astfel de partaj)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:31, 21 Februarie 2015
Casnicia d-voastra a fost incheiata sub regimul comunitatii de bunuri, dar puteti trece la regimul separatiei de bunuri. Conditia sa treaca un an de la incheierea casatoriei este indeplinita. Conditia ca sotul sa nu se opuna se pare ca este si ea indeplinita.

IV. MODIFICAREA REGIMULUI MATRIMONIAL
4.1. Regimul matrimonial ales se poate modifica sau înlocui oricând până la data încheierii căsătoriei (art.336 Cod Civil).
4.2. După încheierea căsătoriei, regimul matrimonial ales se poate modifica sau înlocui, după cel puţin un an de la încheierea acesteia.
4.3. Orice modificare sau înlocuire a regimului matrimonial se va face cu respectarea condiţiilor prevăzute de Codul civil pentru încheierea convenţiei matrimoniale.



Aici gasiti mai multe
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
incheiati o conventie matrimoniala la notar in care alegeti regimul separatiei de bunuri. bunurile dobandite inainte de casattorie nu intra in masa partajabila
Bunurile sunt ale dvs proprii, nu aveti ce sa impartiti la un partaj. Indiferent daca va schimbati sau nu regimul matrimonial, el are dreptul sa pretinda sume daca participa sau a participat la achizitionarea bunurilor si poate dovedi.
Va schimbati regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri daca vreti sa cumparati bunuri in nume propriu, daca dvs castigati mult mai bine decat sotul, daca vreti sa cumparati pe cote parti etc altfel nu are sens, mai ales ca nici nu stiti daca vreti sau nu sa mai ramaneti in casatorie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura separației de bunuri după căsătorie de ... DAE219 DAE219 Care este procedura separației de bunuri după căsătorie de comun acord,a bunurilor proprii înainte de căsătorie și a bunurilor dobândite in timpul ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)