avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Votul in cadrul Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Votul in cadrul Asociatiei

Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:46, 13 Ianuarie 2013
petschovschi a scris:

Eu ramin la parerea: un apartament- un membru
Argumente:
- numarul de membri influenteaza cvorumul


Si ce faceti cu proprietarul care are 5 apartamente. Evident ca astfel, 5 proprietari diferiti, deci 5 membrii este situatia total diferita fata de un proprietar-un membru, cu 5 apartamente.

Logica dvs este evident gresita.

"- nu pot exista membri cu drept de vor si membri fara drept de vot"

Corect, insa dreptul de votul al unor membrii se poate concretiza intr-o jumatate de vot iar al altora in 5 voturi.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
elga50, moderator
Acum am inceput sa ne plangem ca la lucrarile AG sunt prezenti mai multi membri decat proprietati!
Parerea mea o mentin: o proprietate = 1 vot, pentru situatii obisnuite si votul proportional cu cpi in cazuri de investitii.
Desigur, acolo unde un cetatean detine mai multe proprietati se aplica aceeasi regula si poate ca este normal sa fie stipulat in procesul verbal al AG aceasta situatie - atunci cand se face numerotarea voturilor sau a procentelor de cpi.

Va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns.1 propr = 5 Ap =5 voturi
1 Asadar in situatia in care sant 2 coproprietari la 1 ap., si doar unul din ei semneaza acordul de asociere, ap. este astfel in asociatie dar coproprietarul care nu a semnat acordul nu este membru al asociatiei si nu poate fi ales in com .ex. sau pres.2 In alta situatie legata de vot,anume cazul in care un membru al asociatiei nu este prezent la Ad. gen. a propriet. poate fi votat in vederea alegerii (in lipsa) in com. ex.?
1. Da
2. Daca nu participa la AG, atunci cum poate fi ales un om neinteresat nici macar de participare. Daca absenta este motivata obiectiv si proprietarii inteleg situatia si il doresc ca presedinte pe acel proprietar, ma rog, poate fi prin exceptie ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar tomasso tomasso Termenul de coproprietar are o proprietate juridica? In care dintre situatiile juridice ale unui apartament de bloc se poate aplica? Cum se coreleaza cu pct.2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un apartament din cadrul asociatiei este a fost lasat ... migaste migaste Buna ziua, un apartament din cadrul asociatiei a fost lasat mostenire la 4 persoane. Dintre acestea, unul are, ca legatar testamentar particular, cota de 10/32 ... (vezi toată discuția)
Voturi efective adunare generala dana_maria1984 dana_maria1984 Buna ziua, In cadrul adunarii generale, cate voturi efective exista? Cate apartamente sunt in imobil? Cati proprietari? Avem de ex 2 coproprietari care detin ... (vezi toată discuția)