avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarire ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarire penala si aplicare sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii

Buna ziua!
Ma aflu in situatia urmatoare: sunt parte vatamata intrun proces penal in care procurorul prin ordonanta a dat scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului si aplicarea sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii, in temeiul art. 249 alin. 1 raportat la art. 11 alin. 1 lit. b si art. 10 lit. b ind. 1 C.p.p.
Mentionez ca inceperea urmariri penale sa facut sub aspectul savarsirii infractiunii de "nerespectarea unei hotarari judecatoresti" (este vorba de o Hotarare a Tribunalului privind plata salariilor restante); in timpul cercetarii penale m-am constituit parte civila cu suma X (salariile restante); in ORdonanta procurorului nu apare nici o mentiune ca m-as fi constituit parte civila.
Intrebarea mea: ce pot face sa-mi recuperez suma X (salariile restante)-nu ma incalzeste cu nimic ca i sa aplicat amenda administrativa, eu vreau doar banii pe munca prestata
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Burlacu , utilizator 21:28, 9 Ianuarie 2013
La masa credala am fost inscris pe baza sentintei si adresei BEJ; am incercat chiar sa recuperez salariile restante din fondul de garantare (legea 200/2006) dar pentru ca administratorul judiciar nu a trimis acetele necesare-cerute de AJOFM- mi sa respins cererea. Nu mai stiu nici o metoda de a-mi recuperara salariile restante...
Revin cu intrebarea daca printrun proces civil pot cere despagubiri civile (in cuantum exact cu suma cu, care m-am constituit parte civila in procesul penal) si mai important daca o astfel de actiune nu este tarzie? (sentinta civila a tribunalului mia fost comunicata in Aug. 2009; Executorul judecatoresc a obtinut incuviintarea executarii silite in 10.12.2009; poprirea pe conturi sa realizat in 20.01.2010; plangerea penala sa inregistrat la parchet in 12.07.2010; rezolutia de incepere a urmariri penale sa dat in 21.03.2012 iar ordonanta de scoatere de sub urmarire penala sa dat in 15.11.2012............iar in data de 18.12.2012 sa inregistrat la parchet plangerea mea impotriva ordonantei)
Va multumes din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune in conventii 6costi2 6costi2 Am depus la parchet o actiune si am primit raspuns initial de la procuror ca respinge actiunea si scoate de sub urmarire penala invinuitii, rezolutie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)
Dosarul este solutionat sau nu? parchetul de pe lângă judecătorie ... Cornely Cornely Dosarul este solutionat sau nu? Parchetul de pe lângă Judecătorie a emis o ordonanta de clasare în temeiul prescripției iar la finalul acesteia se ... (vezi toată discuția)