avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CAMERA PRELIMINARA Art 355 cpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CAMERA PRELIMINARA Art 355 cpp

cand un procuror de la o instanta superioara(tribunal) emite ordonanta prin care claseazacauza si trimite la un parchet inferior(competent, jud) pentru continuarea cercetarii pentru alta incadrare iar procurorul (parchet judecatorie) infirma ordonanta(de la el putere)#-o parchetului superior si continua ,extinde cercetarile catre alte persoane si pentru infractiunea clasata ESTE OBLIGATORIU HOTARAREA JUDECATORULUI DE CAMERA PRELIMINARA?#-o
Doar procurorul ierarhic superior poate infirma actele procesuale sau procedurale ale unui procuror ierarhic inferior, invers nu.
Cred ca nu descrieti corect situatia de fapt.
-procurorul de la parchetul de pe langa tribunal emite ordomamta de clasare asupra plangerii penale precum ca sa prescris fapta, inselaciune (intrarea noului cod) si trimite la parchetul de pe langa judecatorie pentru continuarea cercetarilor pe alt art.(plangerea era pentru inselaciune si gestiune frauduloasa).
-procurorul de la parchetul de pe langa judecatorie infirma ordonanta pune in miscare actiunea penala pentru gestiune si inselaciune de la el putere
~ Conținut șters la cerere ~
Doar procurorul ierarhic poate infirma ordonanță asta e clar, tot clar este ca redeschiderea urmaririi penale este supusa confirmării judecătorului de camera preliminara, ceva nu se leaga în descrierea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere urmarire penala osty31 osty31 Buna seara, Vreau sa va expun un caz : - o urmarire penala clasata de catre procurorul de caz dar infirmata de catre procurorul ierarhic ajunge la camera ... (vezi toată discuția)
Admisibilitate plangere camera preliminara Ciobanu Neculai Ciobanu Neculai Admisibilitate plangere Camera Preliminara Sunt parte vatamata in cadrul unui dosar penal deschis de trei ani, inca in faza de cercetare penala. Cercetarea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta procuror ContSters103316 ContSters103316 In aprilie 2015 am primit o comunicare de la parchet de renuntare la urmarirea penala pentru o infractiune la circulatia pe drumurile publice. Acum in 2016 ... (vezi toată discuția)