avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident pe trecerea de pietoni

O soferita a lovit un pieton ce se afla pe trecerea de pietoni.Acesta a suferit mai multe traumatisme (capul spart,nasul spart,umarul dislocat,picior rupt,mana fracturata),fiind luat cu salvarea la urgente. A fost bagat in gips 50% din corp.
Au fost si politisti la fata locului,au facut masuratori.Probabil,au intocmit si un proces verbal de constatare.
Cum pot obtine o copie,sau un exemplar duplicat al respectivului proces verbal ?
Cum se procedeaza intr-o astfel de situatie,pt.tragerea la raspundere a soferitei ?
Cum se poate obliga soferita sa plateasca spitalizarea (medicamente,diverse produse medicale-seringi,branule,pansamente,etc.)avand in vedere ca aceste produse au fost cumparate de familia accidentatului,cu toate ca accidentatul este un pensionar cu toate taxele CAS la zi ?
Cum se pot solicita despagubiri,in vederea asigurarii supravegherii accidentatului de catre o persoana,avand in vedere ca accidentatul,a devenit o leguma si trebuie ajutat pt.orice miscare ?
Va multumesc.
Va multumesc. Totusi,doream sa stiu daca il pot reprezenta in instanta,fiind un dosar penal. Pe dosar civil am mai facut asa ceva,insa pe dosar penal nu.Exista legislatie in acest sens, cum ar fi pe civil art.68 CPCiv. ?
Va multumesc.
Puteti reprezenta interesele tatalui dvs dar nu puteti da declaratii si nu puteti fi audiat in locul lui or in procesul penal sunt importante depozitiile.
1 - Martorul ocular a fost audiat.
A venit politistul,a audiat pe tatal meu la domiciliu.
Am depus certificatul medico-legal.
Politistul mi-a dat un exemplar dupa o adresa catre asociatia de asigurari a soferului.
La sfarsitul acestei adrese exista un fel de incuviintare ca despagubirile datorate persoanei pagubite sa se stabileasca pe baza intelegerii intre parti,cu acordul societatii de asigurare.
Insa,acest capitol nu este completat,dar poarta totusi stampila politiei si numele cu semnatura politistului ce a incheiat dosarul de cercetare.
Pentru ce anume exista asa ceva si ce ar trebui sa fac in acest caz ?
2 - A venit si soferul la domiciliul tatalui. A intrebat ce pretentii are tata pt.retragerea plangerii penale. Initial,i-am spus sa restituie cheltuielile ce le-am facut deja pana acum cu spitalul si tratamentul si ingrijirile la pat. Urmand ca ulterior sa stabilim o suma totala reprezentand despagubirile tatalui meu.
Cum ar trebui procedat in acest caz ? Soferul vrea sa mergem la un notar sa incheiem un act notarial precum ca achita cheltuielile. Ok.Asta inteleg. Insa,pentru suma totala ca despagubire,cum trebuie procedat ? Ce trebuie mentionat in actul notarial ca reprezinta suma respectiva ? Cum se procedeaza,daca soferul nu poate plati intreaga suma deodata ? Se poate plati in rate,cu o anumita clauza ?
3 - Daca intervine impacarea amiabila a partilor,din suma primita ca despagubiri,trebuie sa mai achite tatal meu ceva ? In cazul in care spitalul unde a primit ingrijiri de urgenta se constituie parte civila si solicita o suma de bani,cine o plateste ? Cumva din despagubiri ?
Multumesc.
Spitalul sigur se va cosntitui parte civila si cheltuielile si le va recupera de la asigurator.
Dar,care este incadrarea juridica a faptei,in baza zilelor de ingrijiri medicale (120-130 zile) din certificatul medico-legal ?
Nu stiu daca soferul se va speria de urmarile acestui accident,avand in vedere ca a mai avut astfel de accidente.

Alte discuții în legătură

Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Partea vatamata ana-maria iacob ana-maria iacob buna seara. Ce se poate intampla in cazul in care partea vatamata nu depune plangere la politiein termen de 60 de zile? Este vorba despre un accident in care ... (vezi toată discuția)
Reevaluare zile ingrijiri medicale - cml, procedura dtztz dtztz Buna ziua. In urma unui accident rutier, cu sotul la volan, victima, sotia soferului, a suferit mai multe leziuni. Dupa 4 luni, sotia a mers la IML si din ... (vezi toată discuția)