avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut

Buna ziua!
O persoana a imprumutat o alta persoana cu o suma de bani, iar cea din urma a garantat cu un spatiu...Termenul scadent a trecut, iar imprumutatorul l-a chemat in judecata pe imprumutat pentru a se pronunta o hotarare cum ca el este proprietarul imobilului cu care s-a garantat.(actiune in constatare)
Este corect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:39, 9 Ianuarie 2013
Cum sa constate instanta ca imobilul are un proprietar, cand proprietar al terenului e celalalt ?
Creditorul trebuie sa se adreseze unui executor judecatoresc cu acel contract de imprumut sa execute silit acel spatiu. Creditorul poate participa la licitatie sau poate avea loc o dare in plata .
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
mai este trecut in contract si faptul ca imprumutatorul devine proprietarul imobilului daca imprumutatul nu-si executa obligatia..are vreo importanta acest lucru?
in situatia asta nu e contract de imprumut, ci unul de vanzare-cumparare sub conditie suspensiva, mai degraba. asa stand lucrurile, nu este tocmai incorect cum au procedat, dimpotriva... au sanse mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bun comun deja pierdut? ggretti ggretti Buna ziua! O persoana a imprumutat doi soti cu o suma de bani, iar sotii au garantat cu un spatiu-bun comun. La data cand s-a semnat imprumutul cei doi ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Imprumut legalizat costiabagiu costiabagiu Buna ziua. Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani dar persoana respectiva imi cere gaj garsoniera,adica sa fac un contract ipotecar in fata ... (vezi toată discuția)