avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFIINTARE DROGHERIE IN MEDIUL RURAL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFIINTARE DROGHERIE IN MEDIUL RURAL

As vre sa stiu daca pot deschide o drogherie in mediul rural, daca nu mi-am finalizat inca studiile si ce personal poate fi angajat?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:56, 4 Septembrie 2023
Ce intelegeti d-voastra exact prin drogherie? Ce produse vreti sa vindeti? Asta ca sa va putem da un raspuns corect.
As vrea sa vand medicamente din lista OTC, produse naturiste, ceaiuri. Sau cum as putea deschide o farmacie daca eu nu detin o diploma de farmacist?
Pot angaja un farmacist? Care sunt conditiile deschiderii unei farmacii sau ale unei drogherii. Eu ma gandisem initial la drogherie pentru ca sunt anul I la postliceala si vroiam sa stiu daca o pot deschide inainte de finalizarea studiiilor.
CAPITOLUL III
Drogheria

Art. 23

(1) Societăţile comerciale care au în obiectul de activitate comercializarea cu amănuntul a medicamentelor pot înfiinţa drogherii.

(2) Drogheria este condusă de un farmacist-şef sau de un asistent medical de farmacie şef.

(3) Poate fi farmacist-şef sau asistent medical de farmacie şef, în condiţiile alin. (2), farmacistul cu drept de liberă practică, membru al Colegiului Farmaciştilor din România, respectiv asistentul medical de farmacie cu drept de liberă practică, membru al Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România.

(4) Drogheria funcţionează numai în prezenţa a cel puţin unui asistent medical de farmacie sau a unui farmacist.

CAPITOLUL III
Drogheria

Art. 24

(1) Autorizaţia de funcţionare a drogheriei se acordă de Ministerul Sănătăţii pe numele persoanei juridice şi al farmacistului-şef sau al asistentului medical de farmacie şef.

(2) Pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare prevăzute la alin. (1), solicitantul depune următoarele documente:

a) cererea-tip;


Citiţi mai mult: [ link extern ]
Va Multumesc mult.
Ce studii am nevoie pentru a deschide o drogherie,menționez că m am înscris la postliciyt asistent farmacist? Ce acte, societate sau PFA cum îmi recomandați?Mulțumesc

Alte discuții în legătură

drogherie in mediu rural Dumia Dumia Buna ziua! De curand am terminat postliceala de asistenti de farmacie si as vrea sa deschid o drogherie la tara, cu fonduri neramburasabile. Ce conditii ... (vezi toată discuția)
Drogherie prodan eugen prodan eugen Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)
Farmacie iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in ... (vezi toată discuția)