avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale farmacie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

farmacie

buna ziua,
as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in domeniu? dak da ce anume si cat dureaza?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 09:40, 21 Septembrie 2010
=D> ...cam greu ce vrei sa faci dar bafta
!!!
cod caen 4773 - Comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine
specializate

este o activitate care necesita autorizare prealabila inregistrarii la ORC, de asemenea trebuie sa aveti studii (dvs sau o alta persoana asociata) si anume Facultatea de Farmacie.

daca nu aveti tangenta cu domeniul, eu zic sa va deschideti un alt tip de magazin sau un magazin tip plafar
Pe acelasi cod CAEN specificat mai sus, incercati sa va deschideti drogherie. E mai simplu. Pentru farmacie va trebuie ca un angajat sa aiba studii superioare in domeniu. Intai se face firma apoi se obtine autorizatia de la Ministerul Sanatatii.
Drogheria se supune aceluiasi regim restrictiv controlat de ministerul sanatatii ca si farmaciile. Conditie sine qua non: detinerea unei diplome de asistent de farmacie si a avizului de libera practica eliberat de Ordinul asistentilor medicali din Romania.
Drogheria si farmacia sunt afaceri de nisa autorizate pe personal de specialitate, conform legii farmaciei nr.266/2008.
imi pot deschide firma eu kre nu am studii de specializare si pot angaja pe cineva cu studii sau aceea persoana trebuie sa fie neaparat actionar?

Alte discuții în legătură

Infiintare drogherie in mediul rural luminuta luminuta As vre sa stiu daca pot deschide o drogherie in mediul rural, daca nu mi-am finalizat inca studiile si ce personal poate fi angajat? (vezi toată discuția)
Drogherie prodan eugen prodan eugen Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)
Acte necesare deschiderii unei farmacii locatarul23 locatarul23 buna ziua.vreau sa va rog sa imi spuneti aproximativ cam ce acte imi trebuie pentru deschiderea unei farmacii.si ce conditii trebuie sa ai la acel spatiu?va ... (vezi toată discuția)