avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Trebuie depusa declaratia 220 pt contract chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Trebuie depusa declaratia 220 pt contract chirie

Buna ziua!

Am un apartament inchiriat cu contract inregistrat la Dir Finante Publice a Jud de care apartin si vreau sa ma lamuriti daca si cand anume trebuie sa depun o declaratie de venit estimativ pt anul 2013 (aferent acelei chirii ce o incasez lunar )?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: rov , utilizator 10:18, 30 Ianuarie 2014
păi, la înregistrarea contractului la D.F.P, nu ați declarat estimativ pe formularul specific anexat contractului acest aspect ? ! Nu pe acea declarație vi s-a făcut o comunicare cu planificare eșalonată a termenului scadent impozitării dvs. și probabil că ați și plătit acel impozit (deși nu precizați data înregistrării) ?
L-am inregsitrat anul trecut in ianuarie. da am platit impozit aferent esalonarii.
trebuie si anul acesta sa depun o declaratie similara sau se considera in continuare ca ar merge acea chirie, atat timp cat nu am anuntat rezilierea contractului?
Mai exact trebuie sa fac aceeasi pasi si anul acesta ca si in cel precedent?

Va multumesc!

dacă respectivul contract din ianuarie 2012 era pe durata unui an, aceasta se va împlini în ianuarie a.c, ziua "X". Alt contract, altă declaraţie de depus la ANAF odată cu noul contract.Dacă era pe durată nedeterminată sau pe mai multi ani : ANAF, va trebui să vă comunice anual tranşele de impozitare (nefiind a depune alte declaraţii).Presupun că, în acel contract aţi precizat o chirie lunară de "Y" lei iar contractul e pe durată nedeterminată.
Multumesc pentru lamuriri!
:D
In aceeasi ordine de idei, daca intervine evenimentul schimbarii adresei de domiciliu a persoanei care inchiriaza pe parcursul derularii contractului de inchiriere, ce trebuie declarat, in cat timp si unde? In instructiunile la 220 nu vad sa existe aceasta situatie.
Mentionez ca se schimba domiciliul dintr-un judet in altul.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
rov, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie unica pentru 2020 voicudamian voicudamian As dori sa stiu care este termenul limita de depunere a declaratiei unice pentru anul 2020 si care este termenul limita de plata a impozitului pe veniturile ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii p.f. + venituri din cmi chirfeli chirfeli P.F.A detinatoare de Cabinet medical din 2014 in 26.02.2020 da spre inchiriere ca persoana fizica un apartamet cu contract. In 27.07.2020 intocmeste un act ... (vezi toată discuția)
Rectificare estimat declaratie unica dupa termenul de 31.12 Amicline Amicline Buna ziua, Am o intrebare legata de rectificarea declaratiei unice pentru venitul estimat pana la 31.12. Sa presupunem ca se declara estimat pentru venituri ... (vezi toată discuția)