avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Inregistrare pentru achizitii - vin
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Inregistrare pentru achizitii - vin

Buna ziua,

As dori sa aduc, in cadrul UE, vinuri, intr-un cadru organizat, firma. As dori sa stiu pe la ce directie vamala trebuie sa alerg si ce ar trebui sa fac. Inregistrari? Stiu ca acciza este 0.

Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
ciprianr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 19:03, 12 Ianuarie 2013
Buna ziua,

Functie de destinatia vinului, si anume depozit si ulterior comercializare catre persoane juridice sau societatea care face achizitia intracomunitare vinde prin magazinele proprii direct catre persoane fizice (consumatori finali).
Functie de aceste situatii trebuie sa va intocmiti documentatia si sa va obtineti autorizatiile/aprobarile. De regula acestea se obtin de la biroul vamal in raza caruia este inregistrata societatea sau unde se afla situat depozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii producator vin animis animis Buna ziua, o intreprindere individuala care se ocupa cu cultivarea strugurilor, productia si comercializarea vinului doreste sa inceapa activitatea si se afla ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Bauturi accizabile si marcaje banicaanca banicaanca Buna ziua, de putin timp lucrez cu tot ceea ce insemna articole accizabile intracomunitare in sistem suspensiv de acciza, adica ma ocup de partea de ... (vezi toată discuția)