Scandalul pasapoartelor biometrice ce are de fapt la baza?
Simpla emitere a pasaportului cu includerea amprentei digitale, numarul apocaliptic 666, riscul ca orice persoana sa poata fi localizata daca are un astfel de pasaport la ea ?
Este posibila din punct de vedere tehnic localizarea persoanei respective daca are pasaportul la ea?
Exista dovezi concrete in acest sens?
Ar fi foarte interesant un raspuns tehnic cu privire la posibilitatea localizarii persoanei inainte de a se putea analiza si a se putea face o abordare juridica.
Nu ma intelege gresit...nu spun ca nu ar putea exista. Parerea mea este ca acum nu poate exista. In contextul socio-politico-econimic (bla bla) si cu atat mai mult la noi in tara. Nu e pentru nimeni un mister ca legea se respecta "daca ai noroc" . Nu peste tot, adevarat, insa este suficient un singur (sau izolate) caz de abuz ca sa imi pied increderea in astfel de sisteme (tehnice sau nu :giggle:)
Crezi ca americanii nu ar urmari orice musulman (indiferent cat de "neprihanit este") daca i-ar putea obliga sa isi bage un cip?
La noi in tara mai toti dau vina pe presedintele Basescu.Dar nu e vorba de el.
Nu stiu daca e vorba de respectarea legii daca ai noroc dar nici nu pot sa te contrazic.Sunt cazuri si cazuri, judecatori si judecatori, presiuni si presiuni.
Problema americanilor si a cipurilor le apartine dar nu am chef sa ma simt vita.Nici macar taur.
Ai zis-o bine cu cipul in... ca nu vrei:D
Problema este ca acolo se tinde a e ajunge.Si nici mie nu imi place ca nici unui alt om normal.
Romania incerca sa se supuna unor directive.Nu este de capul ei, dar nici sa fie comise fapte care sa incalce drepturi si libertati fundamentale nu este indicat doar asa ca sa se afle in treaba.
Americanii au dreptate sa fie paranoici.Au patit-o si nu mai vor sa riste.Dar asta nu inseamna ca toti sunt vinovati.
E treaba lor sa-si gaseasca vinovatii.
Ca un raspuns la intrebarea: E posibil sa fim localizati prin intermediul pasaportului cu cip...?
Google a anuntat lansarea unui nou serviciu prin care utilizatorii isi pot dezvalui permanent, la orice ora din zi si din noapte, locul in care se afla, in cadrul retelei de prieteni.
Serviciul poarta numele de "Latitude” si se foloseste de datele din telefoanele mobile inteligente, GPS-urile sau dispozitivele hardware cu tehnologie wi-fi (conectare wireless) pentru a updata in permanenta locatia in care se afla utilizatorul. Cei care folosesc sistemul pot seta manual pozitia sau pot opri transmisia de date - acest ultim aspect este chestionat de catre expertii in securitate, care acuza modalitatea prea complicata prin care "Latitude” poate fi oprit. O multime de dispozitive, in lipsa unei pre-setari din partea utilizatorului, se pot conecta automat la "Latitude”, dezvaluind pozitia unei persoane fara ca aceasta sa-si dea consimtamantul. Teoretic, pozitionarea utilizatorilor poate fi impartasita doar intre oameni care se pun de acord mutual asupra acestui lucru, insa exista temeri ca atat Google, cat si hackerii se vor folosi de acest serviciu pentru a vedea in timp real locatia in care ne aflam.
Sursa: Descopera.ro
Exerciţiu de imaginaţie: soţia, urmărind pe un ecran uriaş cum se plimbă pe harta virtuală a Parisului CIP-ul soţului ei lîngă vecinătatea imediată a CIP-ului amantei. Brusc, privirile soţiei se umplu de revoltă şi dezgust. Cele două CIP-uri tocmai s-au contopit pe ecran în unul singur!
Pasapoarte
BO
va rog sa-mi explicati cum e cu legea pasapoartelorcu cip.se vor elibera pasapoarte simple(fara cip) pe un anumit termen? si care sunt conditiile? (vezi toată discuția)