avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea lucrului datorita nasterii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea lucrului datorita nasterii

VA SALUT
Am lucrat 10 (zece) luni la o societate si am incetat activitatea datorita desfiintarii locului de munca.
In momentul actual sunt insarcinata in doua lunisi urmeaza sa ma angajez. De ce drepturi o sa beneficiez la nasterea copilului ?
Exista o lege in care sa fie stipulat ca societatea unde ma angajez are obligatia sa-mi pastreze locul de munca pina ma reintorc ? (la data cind copilul implineste un an respectiv doi ani).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 13 Ianuarie 2013
Din ce spuneti dvs , ar reiesi fapul ca nu veti putea beneficia de indemnizatia pentru CCC .. dati-ne detalii despre perioada angajarii anterioare si perioada viitoarei angajari sau daca ati intrat in somj dupa ce ati fost concediata..
Revin cu urmatoarele precizari:
-Am fdost angajata 18 luni la o S.C, dupa care am primit somaj 1 luna , m-am angajat din nou pentru 12 luni (septembrie 2011-septembrie 2012) , dar la sfirsitul perioadei am avut aproximativ o luna concediu medical.Din acest motiv , pentru ca nu am avut 12 luni la ultimul loc de munca, nu am primit ajutor de somaj.
Acum m-am angajat pe data de 13 dec. 2012 si ma intereseaza daca am dreptul de a beneficia de imdemnizatie de C.C.C . sau altceva , in conditiile in care acum sunt insarcinata in 10 saptamini.
Ce conditii trebuie sa indeplinesc la actualul loc de munca pentru a putea sa beneficiez de indemnizatie de C.C.C. ?
Sotul meu are o vechime de 3 ani la locul de munca si poate beneficia de imdemnizatie ptr. Copil in afara de salariul lunar ?
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului singura modalitate de a beneficia de aceasta este realizarea în ultimul an anterior datei naşterii copilului, timp de 12 luni, de venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, de exemplu : data nasterii copilului ar fi in luna septembrie 2013 , atunci perioada eligibila care se va lua in calcul referitor la veniturile realizate sau la perioade asimilate va fi octombrie 2012 - septembrie 2013.

Indemnizatia pentru CCC nu se poate cumula cu salariul ... salariul se paote cumula cu stimulentul de insertie (500 lei) , daca nu se solicita indemnizatia pentru CCC.

Dvs puteti beneficia de concediu de risc maternal sau de concediu de maternitate, in conditile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație Maria Ana Munteanu Maria Ana Munteanu Bună seara! Sunt angajată de 6 luni de zile și am aflat acum câteva zile că sunt însărcinată. Pot beneficia de indemnizație? Menționez că am fost in ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Giany86 Giany86 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect. Am terminat anul trecut Facultata de Litere, dupa care am mers la examenul de titularizare in urma ... (vezi toată discuția)