avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nelamurile comisioane card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nelamurile comisioane card

buna ziua,

am inca din 2007 un card de cumparaturi emis de [editat] IFN SA. In contract este mentionat "Rata dobanzii lunare de reesalonare 1.10% - se aplica in cazul in care detinatorul opteaza pentru reesalonarea datoriei de la extras prin plata partiala a acesteia. Se calculeaza asupra datoriei totale de la extras ramase neachitate, mai putin obligatiile decurgand din retragere numerar si plata furnizorilor de utilitai" si "taxa penalizatoare: 15 RON se aplica in cazul in care nu se plateste suma minima de plata pana la data scadentei".

Am o nelamurile. Sunt legale aceste doua taxe simultan? Si taxa in suma fixa indirefert de numarul de zile de intarziere cat si dobanda lunala. in conditiile in care pentru un alt card, de data aceasta de credit, emis de o banca componenta a aceluiasi grup([editat bank, de data aceasta banca nu IFN), acum un an si ceva taxa de penalizare, care era 30 de lei, s-a transformat in %. Am primit din partea lor o instiintare ca s-a armonizat contractul de credit cu legislatia in vigoare.

Am vorbt cu ei de la IFN, dar ei mi-au spus ca acea prevedre legala care elimina taxa de penalizare in suma fixa si o modifica in dobanca calculata /zi de intarziere nu se aplica contractelor deja incheiate de catre IFN.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Card de credit Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am un card de credit care a fost declarat scadent anticipat desi eu faceam plati. Am intarziart cu o rata datorita unui deces dar luna urmatoare am ... (vezi toată discuția)
Recorelare mancipri mancipri Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)
Problema credit vladp33 vladp33 in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)