avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... restituire taxa auto
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

restituire taxa auto

Buna seara!

Am si eu o problema in legatura cu taxa de poluare. In 2010 am cumparat o masina noua de la un dealer din Bucuresti si am platit o taxa de poluare in valoare de 1500 lei. Am trimis o solicitare la Administratia financiara pentru recuperarea taxei, dar ei mi-au raspuns ca in acel moment suma este mai mare decat am platit eu, respectiv este in valoare de 1800 lei.
Daca ii dau in judecata imi voi putea recupera suma sau s-ar putea sa-mi invoce legea nr. 9/2012 (Contribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule incepand cu 1 iulie 2008 pana la data intrarii in vigoare a Legii nr.9/2012 iar aceasta este mai mare decat taxa rezultata din aplicarea formulei de calcul din aceasta lege, in care se utilizeaza elementele avute in vedere la momentul inmatricularii autovehiculului in Romania. Sumele reprezentand diferenta de taxa platita se restituie numai catre titularul obligatiei de plata)?
Mie nu ar trebui sa mi se aplice legea din momentul cumpararii masinii sau legile aparute ulterior?

As avea sanse sa castig?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Foamete , Avocat 19:50, 11 Ianuarie 2013
Pentru un autoturism cumparat nou din tara, nu. Restituirea sumelor aferente taxei de poluare de catre instante s-a dispus numai pentru autoturismele second-hand

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa lucarica lucarica Am platit taxa speciala pe data de 30.07. 2007. imi mai pot recupera banii? (vezi toată discuția)
Noua taxa auto doinamonica doinamonica Buna ziua. Doresc sa intreb urmatorul lucru: daca am platit taxa poluare in septembrie 2010 pentru un Logan nou, din fabrică, 2087 ron taxa de poluare, mai ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism sh utilizator090 utilizator090 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a achizitiona un autoturism si mi-ar prinde bine un sfat cat mai curand posibil. Autoturismul a fost cumparat de la ... (vezi toată discuția)